Gündem
15 Mar 2011 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

LİBYA'DAN POLAT ALEMDAR'A ŞAŞIRTAN TEKLİF; ''GEL KADDAFİ'YLE ÇARPIŞALIM!''

Kaddafi'nin muhaliflerinden Polat Alemdar'a çağrı var: "Gel beraber çatışalım, savaşı kazanalım!"

Arap dünyasındaki muhalif dalga, tüm bölgeyi sardı. 42 yıldır Libya’yı yöneten Muammer Kaddafi de (69) isyan ateşinin arasında kaldı. "Ya zafer ya ölüm" deyip taarruza geçen muhalifler, Kaddafi’yi başkent Trablus’ta kuşattı. Ancak isyancılara karşı sessiz kalmayan "Çöl Tilkisi", hemen karşı atak başlattı. Kiralık askerlerle gücüne güç katan Çöl Tilkisi Kaddafi, savaş hali ilan etti.

Kaddafi’ye bağlı güçler savaş uçaklarının da yardımıyla isyancıların ele geçirdiği Ras Lanuf, Zaviye ve Sidra kentlerini geri aldı. Direnişçiler ise Brega kentini tekrar ele geçirdi. Çatışmalar ise en çok isyanın merkez üssü olan Bingazi’de yoğunlaştı.

İsyancıların arasında gönüllü olarak bulunan işadamı Ahmet Futuri, Polat Alemdar’ı istediklerini söyledi. Futuri, şöyle devam etti: "Bize Ras Lanus’ta gemilerden bombalar atıldı. Kurtlar Vadisi Filistin’i şu an biz canlı canlı yaşıyoruz. Sinemada izlemiyoruz, canlı canlı izliyoruz. Polat Alemdar’ı istiyoruz. Onunla birlikte Kaddafi’ye karşı çatışacağız. O bizim yanımızda olursa daha güçleniriz. İnşallah kazanacağız."