Gündem
01 Tem 2013 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

LGBT YÜRÜYÜŞÜ BBC'YE HABER OLDU

Türkiye, Gezi Parkı gösterilerinin ardından LGBT yürüyüşü ile yurt dışında haber oldu.

BBC, Taksim’de düzenlenen LGBT Onur Yürüyüşü’nün Türkiye’de bugüne kadar düzenlenen en kalabalık Onur Yürüyüşü olarak nitelendiğini belirterek yürüyüşe büyük katılımın Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olduğu düşünüldüğünü kaydetti.

BBC, Onur Yürüyüşüne onbinlerce kişi katıldığını ifade ettiği haberinde “Lezbiyen, gey, biseksüel ve trans hareketinin bileşenlerinin düzenlediği yürüyüşe katılımın önceki yıllara göre daha yüksek olmasının Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olduğu düşünülüyor” dedi.

LGBT’leri simgeleyen gökkuşağı bayraklarının taşındığı yürüyüş Taksim Meydanı’nda başlayıp Tünel Meydanı’nda sona erdiğini anlatan BBC, “Renkli yürüyüş sırasında ‘Susma Haykır, Eşcinseller Vardır’, ‘Sevişe Sevişe Kazanacağız’, ‘Aşk Aşk Hürriyet, Uzak Olsun Nefret’, ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’, ‘Hey Yer Taksim, Her Yer Direniş’ gibi sloganlar atıldığına dikkat çekti. BBC, yürüyüşte ayrıca “Ay Resmen Devrim”, “Anne Özür Dilerim Ben de Geyim”, “Bi Seksüelim Bi Seksüelim Sorma”, “Akşama Kadar Dönmeyiz” gibi onlarca farklı döviz taşındığını da anlattığı haberinde dünya çapında LGBT örgütleri tarafından düzenlenen Onur Yürüyüşünun, 2003’ten bu yana Türkiye’de İstiklal Caddesi’nde de gerçekleştirildiğini anımsattı.

Haberde ayrıca yürüyüşe destek için Twitter’da oluşturulan #direnayol etiketi gün içinde Türkiye’deki TT listesinin birinci sırasına yerleştine dikkat çekildi.