Televizyon
16 Oca 2013 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

LEVENT KIRCA FATİH ALTAYLI'YA STÜDYOYU DAR ETTİ!

Habertürk TV'de dün gece yayınlanan Teke Tek inanılmaz bir tartışmaya sahne oldu. Murat Tolga Şen yorumluyor.

Dün gece televizyonda öyle bir acayiplik vardı ki, çok sevdiğim ve ara verdiği için artık izleme nöbetlerine girdiğim İşler Güçler’i bile sonra izlemek üzere kaydetmeme yol açtı!

Fatih Altaylı’nın, Levent Kırca’yı konuk ettiği Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programından bahsediyorum. İnanın Türk televizyon tarihinde eşine az rastlanır bir tribal deneyime şahit oldunuz ya da kaçırdınız!

Öncelikle, uzun zamandır bu kadar açık sözlü bir tartışma izlememiştim. Levent Kırca’nın artık iyiden iyiye bir Kamikazeye dönüştüğü belli, ben de onu eleştiren bir sürü yazı yayınladım hala da tutarlı ve yeterince samimi bulmuyorum ancak dün akşam Fatih Altaylı’nın karşısında kurduğu cümleler adamı idama götürecek cinsten. Bunun için gerçekten her şeyi göze almak, geride kaybedecek hiçbir şey bırakmamak ya da bunu umursamamak gerekiyor!

Fatih Altaylı’nın, Levent Kırca’yı çağırırken, iyice dayak yemiş ve formdan düşmüş, sosyal medyada alay konusu olmuş eski bir komiği çağırdığı, kendisi için çok kolay lokma olacağını düşündüğü belli… Ama işte bazen evdeki hesap çarşıya uymaz, hani sirklerde izlersiniz, Timsah gösterisinde uyuşmuş hayvanın ağzına kafasını sokan güya cesur adama, timsah bazen beklenmedik bir numara çeker ve o kafayı ısırıverir, işte dün gece öyle oldu!

Levent Kırca’nın kurduğu bütün demagojik tuzaklara düşen, karşısında tüm kontrolünü kaybeden neredeyse sevdiği kızla alay edilen bir liseli ergen paniklemesi yaşayan bir Fatih Altaylı gördüm ben… Rakibinin kanının aktığını gören yılların tiyatrocusu, doğaçlamacısı Levent Kırca da sözlerden yapılmış palasını Tutsi katleden Hutu yerlisi misali vurdukça vurdu!

Açıkçası Rocky Balboa ve Ivan Drago’dan beri böylesine heyecanlı bir kapışma izlememiştim. Her raundu nakavt sayılabilecek bir mücadeleydi. Eminim, Fatih Altaylı şu anda ben ne yaptım! diye hayıflanmakla meşguldür. Levent Kırca ise pos bıyıklarının altından sevimli, sevimli gülüyordur.

Dün gece izlediğimiz şey acayipti, absürt, doğaçlama bir tiyatroydu. Böylesini Serra Yılmaz’ın en sürrealist hayallerinde bile bulamazsınız! Gerçi o tartışmanın arka fonuna bir “Ölü Köpek” çalışması eşlik etse tam olacakmış!

Fikirlerini benimsersiniz ya da benimsemezsiniz, benim gibi ona hep şüpheci yaklaşabilirsiniz ancak Teke Tek’e çıkan Levent Kırca, Fatih Altaylı sağolsun, yeniden doğdu! Spartacus dizisinin bütün arena dövüşü sekanslarının finallerini arka arkaya izlemiş gibiyim. Kırca, milyon dolarlar dökse daha muhteşem bir PR yapamazdı, olan Altaylı’ya oldu!

MURAT TOLGA ŞEN

murattolga@gmail.com / twitter.com/murattolga