Gündem
26 Mar 2021 12:34 Son Güncelleme: 26 Mar 2021 13:29

Levent Gültekin: Saldırıyı organize eden kişiyi buldum

Gazeteci Levent Gültekin kendisine yapılan saldırıyı organize eden kişiyi bulduğunu açıkladı. Gültekin "Sosyal medyadan buldum. Mesaj attım. Gel oturalım konuşalım. Bana neden düşmansın? İki gündür cevap vermedi" dedi.

Halk TV'de katılacağı program için gittiği Bakırköy'de kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan gazeteci Levent Gültekin,  Murat Sabuncu ile birlikte hazırladığı İki Yorum programında olayı saldırıyı organize eden kişiyi bulduğunu söyledi.

"Bu işi organize edeni buldum. Meğer bunlar asıl saldırıyı, Gara şehitlerinin olduğu gün program yapmadık ya, o gün planlamışlar" diyen Gültekin, şunları söyledi: "Sosyal medyadan buldum. Mesaj attım. Gel oturalım konuşalım. Bana neden düşmansın? Bu kadar öfkenin kaynağı nedir konuşmak isterim dedim. İki gündür cevap vermedi. Seni nedir öfkelendiren de 25 kişiyi toplayıp üzerime saldın. Kulislerden aldığım bilgiye göre programdan sonra ve o tweetimden sonra 2-3 kişi apar topar teslim olmuş. İfadelerinde teslim olduklarını söylediler. Teslim olmak tuhaf bir şey. Demek ki polisin bildiği bir şey ya da araştırmalarının sonucu var... Ne demek teslim olmak?  Benim anladığım, umut ediyorum ki yanılıyorumdur, kamuoyu baskısını azaltmak için iki kişiyi alalım gibi bir şey... 25 kişiden 2 kişiyi tutuklamak bu örtme...

'İKİ KİŞİYİ TUTUKLAYARAK KAPATACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLARSA AYIP EDİYORLAR'
İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'na da faillerin yakalanması için çağrıda bulunan Gültekin, "Buradan İçişleri Bakanı'na Adalet Bakanı'na tekrar söylüyorum. İki kişi tutuklayarak konuyu kapatacağını düşünüyorlarsa ayıp ediyorlar. İkisi de o koltuğu işgal ediyorlarsa, çete hukukunu sokakta kim egemen kılmak isteyen kim olursa olsun gerekli cezayı vermeleri gerekiyor" dedi.