Gündem
06 Eki 2014 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Leman Sam, eleştirilere ateş püskürdü: Sahtekar, cahil ve çürüksünüz

Leman Sam, sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilere Twitter'dan cevap verdi.

Sanatçı Leman Sam, sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ''Bazılarınızla aynı cinsten olmaktan utanç duyuyorum, sahtekar, cahil ve çürüksünüz, kızamıyorum bile, yemin ederim. Belli ki bazılarının acaip sinirini bozuyorum, e bu da iyi bir şey'' diyerek yanıt verdi. Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Sam'ın açıklaması için ''Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmam doğrusu'' dedi.

Ünlü sanatçı Leman Sam’ın bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır” sözlerine tepki yağdı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Partili vekil Gökcen Enç, Leman Sam’ın yorumunu kınadıklarını söylediler. Arınç, Leman Sam için “Zavallı, iffeti yozlaşmış, edepten yoksun” ifadelerini kullandı. Leman Sam bu eleştirilere Twitter hesabından yanıt verdi.

Sam’ın tweetleri şöyle:
''Bazılarınızla aynı cinsten olmaktan utanç duyuyorum, sahtekar, cahil ve çürüksünüz, kızamıyorum bile, yemin ederim. Belli ki bazılarının acaip sinirini bozuyorum, e bu da iyi bir şey.
Ben ülkemin çok daha ciddi sorunları olduğunu zannediyordum, yanılmışım, bir cümle ile ayağa kalkmış çoğunluk, garip! Her meslekten tanınmış insanların bir kısmı çeşitli nedenlerle susuyor, çoğunluğu ise tribünlere oynuyor,bu yüzden ben topun ağzındayım. Bazılarınızın attığı, gözüme çarpan tweetler, içinizdeki şiddet ve düzey konusunda beni haklı çıkardı, okumuyorum ama yazın özgürsünüz ya!!!''

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN LEMAN SAM'A YANIT
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gazetecilerin Leman Sam'ın kurban konusundaki eleştirilerinin sorulması üzerine, "Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmadığını" söyledi.

Kurban bayramlarından önce, artık klasik hale gelen iki önemli çağrısının olduğunu, bunlardan birinin hayvanlara karşı daha şefkatli, merhametli davranılması gerektiğini ifade ettiğini anımsatan Görmez, "Kurban bizi Allah'a yakınlaştıran bir ibadet, bunu yaparken bizi Allah'tan uzaklaştıracak her türlü davranıştan uzak olmak, çevre ve sağlık unsurlarına dikkati çekiyoruz. İkinci husus, birkaç olumsuzluğu dikkate alarak kurban ibadetini ve kurbanı tartışma konusu yapmayalım. Bunlar sadece görülen kısmından ibaret değildir. Arkasında büyük manalar, semboller ve simgeler var. Dolayısıyla aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmam doğrusu" diye konuştu.