Televizyon
26 Nis 2011 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

LALE DEVRİ TRT'DE EKRANA GELECEK!

TRT'de yayınlanacak dönem dizisi için Kocaeli'de Avrupa'nın en büyük platosu kuruluyor!

Osmanlı'nın tartışmalı dönemlerinden Lale Devri dizi olarak ekrana gelecek. Dizi için Kocaeli'de küçük bir İstanbul kuruluyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK PLATOSU

Avrupa’nın en büyük film platosu, Seka arazisi üzerinde yükseliyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1710-1730 yılları arasındaki Lale Devri olarak adlandırılan bölümünün ekranlara yansıtılacağı tarihi dizi için, dönemin eserleri Seka arazisinde birebir canlandırılıyor. Ezel Akay, Sami Dündar ve Burhan Özkan’ın yapımcılığında, Ottoman Film tarafından çekilecek olan dizi, 52 bölüm halinde TRT 1 kanalında yayınlanacak.

SET EKİBİ KOCAELİ’DEN

Yönetmenliğini Türk sinemasının önemli isimlerinden Ezel Akay’ın üstlendiği tarihi dizinin çekimleri hava şartlarına uygun olarak mayıs ayının  ortalarında veya haziran ayının başında başlayacak. 100 bin metrekarelik dev platoda dizide kullanılacak mekanların imalatı hızla devam ediyor. Büyük bölümü Kocaeli’nden seçilen 100 kişilik set ekibi, mekanların imalatı için gece gündüz çalışıyor. Dizinin tarih danışmanlarından Marmara Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Gül İrepoğlu’nun verdiği dönemin yapısına yönelik bilgiler ve fotoğraflar ışığında tarihi Galata semti, Galata Kulesi, Ayvansaray, Topkapı sarayının iç mekanları ve kervansaray birebir canlandırılıyor.