Gündem
12 Eki 2010 07:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

''LAFI AĞZINA TIKAMADINIZ!'' BAKAN GÜNAY'DAN CAN DÜNDAR'A KUSTURİCA FIRÇASI!(VİDEO)

Sırp asıllı dünyaca ünlü yönetmen Emir Kusturica üzerinden gelişen polemik bu kez NTV ekranlarında ilginç bir tartışmaya neden oldu.

Polemiğin taraflarından biri olan Bakan Ertuğrul Günay canlı yayın konuğu olduğu programda Can Dündar’a fırçayı bastı.

ÖNCE PROGRAMIN JENERİĞİNİ ELEŞTİRDİ
Antalya Film Festivali’nin jürisine seçilen ancak gelen yoğun tepkiler sonucu festivalden çekilen Kusturica, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için sert ifadeler kullanmıştı. Bakan, Kusturica’ya NTV ekranlarında cevap verirken, programa Günay’ın Can Dündar’a attığı fırça damga vurdu.

NTV’nin programda kullandığı jeneriği eleştiren Günay henüz programın başlarında Can Dündar’ı zor durumda bıraktı. ’Program için dönen jenerikte benim Kusturica’yı hedef aldığımı söylüyorsunuz. Merak ettim doğrusu nasıl hedef almışım, sizden dinlemek isterim.’ diyen Günay asıl tepkisini ise programın devamında gösterdi.

CAN DÜNDAR’A KUSTURİCA FIRÇASI!
Can Dündar’ın Kusturica’yla yaptığı röportajı hatırlatan Bakan Günay, Dündar’a sert eleştiriler yaptı. Günay, Can Dündar’ı Kusturica’nın iddialarına gereken tepkiyi vermemekle suçladı.

Ertuğrul Günay: Bakın burada yazıyor. Sizin programınızda söyledikleri işte. 110 bin kişinin ölmesini hafife alıyor.

Can Dündar: Evet o çirkindi.

Ertuğrul Günay: Ama bunu sizin programınızda söyledi ve siz bunu O’nun ağzına tıkamadınız.

Ertuğrul Günay’ın ilginç tepkisi karşısında neye uğradığını şaşıran Dündar, gazeteci olarak belli sınırlar içinde kalmak zorunda olduğunu söyledi. ’Ben gazeteci olarak kimsenin ağzını lafı tıkamak durumunda değilim’ diyen NTV anchormani, tartışmada taraf olmaktan kaçındı ama Bakan Günay’ı tatmin edemeyince canlı yayında zor anlar yaşadı.

İŞTE O ANLAR-VİDEO