Gündem
19 Ara 2013 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

La Repubblica: 'Erdoğan Şükür'den sonra bir kafa golü daha yedi'

İtalya'da yayımlanan gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hakan Şükür'ün istifasından sonra bu skandalla 'Bir kafa golü' daha yediğini yazdı.

Marco Ansaldo imzalı haberde, İtalya tarihinin en büyük rüşvet skandalının ortaya çıkarıldığı Tangentopoli'ye (Rüşvet şehri) atıfta bulunularak, 'Türk Tangentopolisi, Erdoğan polisin başını kesti' başlığı kullanıldı.

'SİYASİ DEPREM YAŞANDI'

"Seçkinlerin gözaltına alınması ardından siyasi deprem yaşandı" ifadelerini kullanan gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu skandalın ortaya çıkarılmasını 'komplo' olarak değerlendirildiği belirtildi.

ERDOĞAN - HAKAN ŞÜKÜR DÜELLOSU

Hakan Şükür'ün istifası ardından Başbakan Erdoğan'ın bir kez daha 'kafa golü yediğini' öne süren gazete, şöyle devam etti:

'MECLİSİ TERK ETMESİ İSTENİYOR'

"Milli takımın eski yıldızı Şükür, İslami partiyle meclise girdi ve sonra Erdoğan'ın oluşumundan istifa etti. Şimdi Erdoğan ondan, meclisi de terk etmesini istiyor."

Fenerbahçeli Erdoğan ile Şükür'ün düello yaptığı nitelemesinde bulunan gazete, asıl siyasi depremin ise, çok sayıda seçkinin gözaltına alınması ve polisle misilleme ile şu saatlerde Türkiye'de yaşandığına dikkat çekti.

SALTANATI ÇATIRDIYOR

Bu gelişmelerin, Erdoğan'ın partisinin parçalanması ve iç uzlaşmanın sonunun bir işareti olduğu öne sürülen haberde, "Başbakan, Haziran ayında 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan, çevrecilerin Gezi Parkı protestoları sırasındaki sert baskının da başrol oyuncusuydu" denildi.

'SİYASİ İSTİKRARSIZLIK BAŞ GÖSTEREBİLİR'

Başbakan Erdoğan'ın saltanatının, onun takipçileri nezdinde çatırdamayla karşı karşıya kaldığının ifade edildiği yazıda, Hakan Şükür'ün isyanından sonra partiden istifaların devam edeceği ileri sürüldü. Ülkesinde çok etkili olan Fethullah Gülen cemaati ve Erdoğan arasında çatışma yaşandığı belirtilen yazı, "Böyle gitmesi halinde uzmanlar, ülkede siyasi bir istikrarsızlığın baş gösterebileceğine dikkat çekiyor" diye son buldu.