Spor
17 Oca 2024 00:26 Son Güncelleme: 17 Oca 2024 00:30

La Liga ekibi milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın peşinde

Kariyerini Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'de sürdüren Yusuf Yazıcı'ya İspanya La Liga'dan bir takımın talip olduğu ve milli futbolcu için teklif hazırlığında olduğu belirtildi.

Kariyerini Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'de sürdüren ve bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken milli futbolcu Yusuf Yazıcı'ya Avrupa kulüpleri ilgi gösteriyor.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Yusuf Yazıcı'ya İspanya La Liga ekibinin ilgisinin olduğu ve transfer teklifi yapılabileceği ifade edildi.

İspanyol basınından El Gol Digital'de yer alan habere göre; Celta Vigo, milli futbolcu Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna katmak istiyor.

La Liga ekibinin sezon başında Roma'dan 5.2 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Carles Perez'den beklenen verimi alamadığı ve bu sebeple yolların ayrılabileceği ifade edildi. Carles Perez'le yolların ayrılması durumunda Celta Vigo'nun hedefindeki ilk ismin ise Yusuf Yazıcı olduğu bildirildi.

Yusuf Yazıcı'nın Lille ile olan sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. Celta Vigo'nun da henüz Lille ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlamayan 26 yaşındaki futbolcu için teklif hazırlığında olduğu iddia edildi.

İspanyol temsilcisinin Carles Perez'den gelecek bonservis bedeliyle Yusuf Yazıcı'yı devre arasında kadrosuna katabileceği, bonservis konusunda anlaşma sağlanmaması durumunda ise sözleşmesinin sona ermesinin ardından milli futbolcuyu yaz transfer döneminde bonservis bedeli ödemeden renklerine bağlayabileceği yorumu yapıldı.

Yusuf Yazıcı'nın transfer edilmesi durumunda bu sezon La Liga'da zor günler geçiren ve kümede kalma mücadelesi veren Celta Vigo'ya büyük katkı sağlayabileceği ifade edildi.

Yusuf Yazıcı bu sezon Lille formasıyla tüm kulvarlarda toplamda 25 karşılaşmada sahaya çıkarken 9 gol - 3 asistlik performans ortaya koydu.