Güncel
19 Eyl 2023 08:39 Son Güncelleme: 19 Eyl 2023 11:42

Kuveytli acenteler Karadeniz’e sağlık ve spor turizmine geliyor

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği -OTSAD kurucusu, Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk “Karadeniz turizmini Kuveytli acenteleri yeniden tanıtacağız” dedi.

Kuveyt’in en büyük 25 seyahat acentesi, Kırkzade Turizm organizasyonu ile Trabzon, Ordu ve Rize’yi sağlık ve spor turizmi için yeniden keşfetmeye geliyor.

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği -OTSAD kurucusu, Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in Başkanı Hüseyin Kırk “Karadeniz turizmini Kuveytli acenteleri yeniden tanıtacağız” dedi.

Kuveytli 25 büyük seyahat acentesini Salam Havayolları ile Karadeniz’e getiren Hüseyin Kırk “Karadeniz artık sadece bitki örtüsü ve doğa turizmine mahkum kalmayacak. Sağlık turizmini Ordu ve Fatsa da, Spor turizmini Trabzon ve Rize de geliştirmek için çalımalar başlattık” dedi.

ORTADOĞU ÜLKELERİNDEN 16 FUTBOL TAKIMINI GETİRDİK

2016 yılında Suudi Arabistan ünlü futbol kulübü Al ittihat FC Türkiye’ye getirdiklerini belirten Hüseyin Kırk şunları anlattı: “Türkiye’de kamp yapan Al ittihat FC Bursa Spor ile bir dostluk maçı yaptı. Bu sayede körfez ülkelerinin ilgisini çekmeyi basardık. Ayrıca Ortadoğu ülkelerinden 16 futbol takımını getirerek Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası başta olmak üzere Bolu, Kartepe ve Kızılcahamam da kamp organizasyonları yaptık. Şimdi ise iklim ve doğal güzelligi ile karadeniz yaylalarına spor turizmini getirmeyi planladık. Trabzon Rize ve Ordu’ya yapılan uluslarası uçuşların artması için anlaşmalar yapıyoruz. Spor tesisleri çok olursa ciddi bir turist akını sağlanır. “

 KARADENİZ SAĞLIK TURİZMİNDEN PAY ALMALI

Karadeniz’in iklim şartları ile sağlık turizmine uygun bir bölge olduğunu belirten Hüseyin Kırk, “Özellikle Ünye. Fatsa altyapısı ile Karadeniz’in sağlık turizminin gelişmesi için önemli bölgeler olarak görülüyor” dedi.

Hüseyin Kırk, Kuveyt’ten gelecek olan 25 seyahat acentesinin bölge turizminin farklı konularda gelişmesi için büyük bir güç olduğunu belirterek “Önümüzdeki günlerde daha çok uçak ile bu 150 ile 300 acenteyi bölgeye getirmek istiyoruz. Karadeniz’in spor ve zsağlık turizminden pay alması gerekiyor” şeklinde konuştu.