Gündem
21 Şub 2013 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

KÜSTAH BÜYÜKELÇİ; GİDERAYAK GAZETECİLERİ TEHDİT ETTİ!

Büyükelçi, veda yemeğinde "İlişkilerimizin iyi olmasını istiyorsanız, kalemlerinize dikkat edin" diyerek gazetecileri tehdit etti.

Türkiye'de görev süresi dolan İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, veda yemeğinde "İlişkilerimizin iyi olmasını istiyorsanız, kalemlerinize dikkat edin" diyerek giderayak gazetecileri tehdit etti.

YEMEKTE MİSAFİRLERE HAKARETE VARAN SÖZLER SARFETTİ

İran’ın bugün görevini bırakacak olan büyükelçisi giderayak Türk basınına suçlamalarda bulundu. Salı akşamı İran elçilik binasında diplomasi muhabirlerine verdiği yemek daveti öncesinde konuşan Bahman Hüseyinpur’un bazı misafirlerine hakaret ederek, asılsız haber yapmakla suçladığı belirtildi.

Kendisine soru soran Today's Zaman muhabirine ve yemekteki diğer Türk gazetecilere yüklenen büyükelçi, "Kalemlerinize dikkat edin" şeklinde direktif verdi.

METEHAN DEMİR: İRAN BÜYÜKELÇİSİ KÜSTAHLAŞTI

CNN Türk'te Parametre programında İran büyükelçisinin Türk gazetecilere yönelik ağır sözlerini "küstahlık" olarak değerlendiren Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir, İran büyükelçisi bu cesareti nereden alıyor dedi.

BİZİM BÜYÜKELÇİ AYNISINI YAPSA İRAN 15 DAKİKADA SINIR DIŞI EDER

ABD Ankara Büyükelçisi'nin Türkiye'deki yargıya yönelik eleştirilerini de hatırlatan Metehan Demir, "Son dönemde bu büyükelçilere birşeyler oldu. İran Büyükelçisi özellikle Suriye konusunda kalemlerinize dikkat edin" diye küstahlaşabiliyor. Bizim büyükelçi İran'da böyle birşey yapsa 15 dakikada sınır dışı ederler.

Bu cüret nereden gelir, bu şımarıklık nereden gelir? Hesabı neden hala sorulmaz ben merak ediyorum. Bu Zaman Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Gazetesi meselesi değil. Bir gazeteciye bir büyükelçinin bunları demeye hakkı yoktur. Dışişleri Bakanlığının da buna susma hakkı hiç yoktur" dedi.

Metehan Demir'in bu sözleri sonrası programın diğer yorumcusu Hakan Çelik de İran Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarılması gerektiğini söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Türkiye'deki yargıyı eleştiren, ülkenin içişlerine karışan ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye hem AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik çok sert tepki göstermişti. Büyükelçi aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak uyarılmıştı.