Kurum mu, İmamoğlu mu? Son seçimleri doğru tahmin eden 3 şirketten bomba İstanbul anketi

Son seçimlerde en başarılı sonuç açıklayan üç araştırma şirketi BETİMAR, OPTİMAR ve SONAR’ın İstanbul seçimleriyle ilgili çalışmaları yakından takip ediliyor…

Kurum mu, İmamoğlu mu? Son seçimleri doğru tahmin eden 3 şirketten bomba İstanbul anketi - Sayfa 1

14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ilk turunda anket firmaları kıyasıya bir yarış vermişti. İlk turda en başarılı tahmini yapan firma BETİMAR olurken, bu başarısını ikinci tura da taşımıştı. İlk üçte yer alan diğer anket şirketleri ise OPTİMAR ve SONAR olmuştu.

18
Kurum mu, İmamoğlu mu? Son seçimleri doğru tahmin eden 3 şirketten bomba İstanbul anketi - Sayfa 2

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde en çekişmeli geçmesi beklenen illerden biri de İstanbul. Yarışın büyük oranda CHP'nin adayı mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor.

28
Kurum mu, İmamoğlu mu? Son seçimleri doğru tahmin eden 3 şirketten bomba İstanbul anketi - Sayfa 3

Peki geçen seçimlerin en başarılı ilk üç anket firması şu ana kadar İstanbul seçimleri için ne söyledi?

38
Kurum mu, İmamoğlu mu? Son seçimleri doğru tahmin eden 3 şirketten bomba İstanbul anketi - Sayfa 4

SONAR: İMAMOĞLU ÖNDE

İstanbul seçimlerine ilişkin son anket SONAR'dan geldi. Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR Araştırma'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin son anketinin sonuçları paylaşıldı. Ankette katılımcılara "Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Kararsızların orantısal olarak dağıtıldığı ankette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 41.1 puan ile ilk sırada yer aldı. AKP'nin adayı Murat Kurum 40.6 ile İmamoğlu'nun ardından ikinci sırada yer aldı.

48