Televizyon
10 Şub 2020 12:42 Son Güncelleme: 11 Şub 2020 12:08

Kuruluş Osman kadrosuna sürpriz transfer!

atv'nin reyting rekortmeni dizisi "Kuruluş Osman" kadrosuna bomba bir ismi kattı.

Atv'de ekrana gelen "Kuruluş Osman" dizisi çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam ediyor.

Bozdağ Film'in imza attığı dizi Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel ve Ayşegül Günay gibi güçlü oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çekiyor.

Genel yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı dizinin kadrosuna flaş bir oyuncu katılacak. Adı bu sezon "Yeni Hayat" ve "Zümrüanka" gibi projelerde de geçen Yurdaer Okur, "Kuruluş Osman" kadrosuna katıldı. Kurduğu tiyatroyla da adından söz ettiren Okur, reyting rekortmeni dizide Moğol komutanı rolüne hayat verecek.

Yurdaer Okur kimdir?

Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında dünyaya geldi. Liseyi Samsun Bafra Süper Lisesi’nde okuyan oyuncu, lisenin ardından Akdeniz Üniversitesi Turizm işletmiciliği bölümünde lisans eğitimi aldı. Üniversitenin üçüncü yılında bölüme ısınamadığı için yarıda bırakarak okuldan ayrıldı. 1994 yılında Hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne başladı. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yaptı.

1999 yılında Genco Erkal ile tanışan Yurdaer Okur, Dostlar Tiyatrosu oyuncu kadrosuna katıldı. Yalınayak Sokrates isimli tiyatro oyunu ile oyunculuğa adım attı. 2000 yılından beri dizi ve filmlerde rol alan Okur, Karadayı, Sakarya Fırat, Kısık Ateşte 15 Dakika ve Köprü gibi bir dönemin büyük ses getiren yapımlarında yer aldı.

2014 senesinde “Kod Adı Reaksiyon” dizinin Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci isimlerin yer aldığı dizide yer alan Yurdaer Okur oynadı.

Oyuncu başarısını Yeter dizisi ile devam ettirdi. Dizi de canlandırdığı karakter ile ilgi odağı olmuş ve izleyicinin en çok merak edilen isimleri arasında yer almıştır.