Gündem
29 Ağu 2010 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

KURTLAR VADİSİ'NDEN SONRA İKİ FİLM DAHA YANDI!

“Kurtlar Vadisi Filistin” filminin ardından iki sinema filmi daha aynı akıbete uğradı

“Kurtlar Vadisi Filistin”in ardından bu kez de Özcan Deniz’in “Ya Sonra” ile “Sultanın Sırrı” filmleri de laboratuvar işlemleri sırasında yandı. İki filmin de yanan sahneleri yeniden çekilecek.

10 milyon dolar bütçeli “Kurtlar Vadisi Filistin”in negatif filmlerinin laboratuvar işlemi sırasında yanlış kimyasalların kullanılması sonucu yanması geçtiğimiz günlerde olay yaratmıştı.

İki tane daha uzun metrajlı filmin Sinefekt’te aynı olaya kurban gittiği ortaya çıktı. Biri Özcan Deniz’in meslektaşı Mahsun Kırmızıgül gibi hem yapımcılığını hem senaristliğini yaptığı yeni filmi “Ya Sonra”. Deniz’in veterineri, Deniz Çakır’ın ise bir mimarı canlandırdığı filmin önemli bir kısmı laboratuvar işlemleri sırasında yandı. Bu yüzden büyük zarara uğrayan Deniz’in zararı tazmin etmek için harekete geçtiği öğrenildi. Filmin Antalya’da çekilen yanan sahnelerinin tekrarının ise İstanbul’da çekilmesine karar verildi.

Lağım sahneleri yeniden çekilecek

Kaza kurbanı olan diğer film ise “Sultanın Sırrı”. Aralık ayında gösterime girecek olan ve “İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı” tarafından desteklenen filmde II. Abdülhamit’e ait bir sırrın peşinde koşan Amerikan ajanının mücadelesini anlatıyor. Başrollerini Amerikalı Mark Dacascos, Emanuel Betencourt, Sinan Albayrak, Zeynep Beşerler gibi oyuncuların paylaştığı filmde, yapımcı firma yabancı oyuncuların da bulunduğu sahnelerin yanması yüzünden çok zor durumda kaldı. Yanan bölümlerin ise çoğunlukla filmin dehlizlerde ve lağımlarda yapılan çekimler olduğu öğrenildi.

Zeynep Beşerler “En zor sahneler yandı. Mecburen yeniden çekilecek” dedi.