Televizyon
14 Mar 2010 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

KURTLAR VADİSİ URFA OLDU!.. POLAT ÇİĞKÖFTE FORMÜLÜ İÇİN MÜCADELE ETTİ!.. VİDEO

Yöresel şive ile seslendirilen filmde, Polat ve ekibi çiğköftenin formülü için İngilizler ile mücadele ediyor.

Beyaz perdede izleyicisiyle buluştuktan sonra büyük ilgi gören ve hasılat rekorları kıran 'Kurtlar Vadisi Irak' filmi; Şanlıurfa'da, yerel şive ile yapılan seslendirmesi ve 'Kozzul Kurtlar Vadisi Urfa' olarak değiştirilen ismi ile yeniden gündeme geldi.

Daha önce de Yüzüklerin Efendisi'ni 'İsotçuların Efendisi' ve başrölünü Mel Gibson'un oynadığı Vatanser'i 'İsotsever' ismiyle seslendiren kişiler tarafından hazırlanan 'Kozzul Kurtlar Vadisi Urfa' izleyenleri kahkahaya boğarken, Polat Alemdar yenilenen filmde, arkadaşlarıyla birlikte çiğköftenin formülünü çalmaya çalışan İngilizlere karşı mücadele veriyor.

2003 yılında kamuoyunda geniş yankı uyandıran 'Çuval Hadisesi'nden yola çıkılarak çekilen ve vizyona girmesinin ardından gişe rekorları kıran yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı Kurtlar Vadisi Irak filminde, Necati Şaşmaz, Bergüzar Korel, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Erhan Ufak'ın yanı sıra birçok yerli ve yabancı oyuncu rol almıştı.

Gösterime girdiğinde büyük ilgi gören film, Şanlıurfalı bazı kişiler tarafından yapılan seslendirme ile Urfalı sanatseverlerin beğenisine yeniden sunuldu. ABD'nin Irak'ı işgali ve çuval hadisesinin anlatıldığı filmin Urfa versiyonu olan 'Kozzul Kurtlar Vadisi'nde, Polat Alengir adıyla izleyicilerin karısına çıkan Polat Alemdar ve ekibi, İngilizlerin çiğ köftenin formülünü çalmasını engellemeye çalışıyor.

Yenilenen filmin senaryosunda, 4 Temmuz 2003'te Şanlıurfa Çiğköfte Araştırma Müdürlüğü'nün İngilizler tarafından basılmasının ardından, Polat Alemdar'dan çiğ köftenin hatırı için yardım isteniyor. Yardım çağrısının ardından, filmin başrol oyuncuları Necati Şaşmaz 'Polat Alengir', Gürkan Uygun 'Mıhoti', Kenan Çoban 'Abetıran', Erhan Ufak ise 'Püsgüllü' ismiyle Urfa'ya doğru yola çıkıyor. Senaryoda, İngilizlerin 1920 yılında isotu alamadıkları ve formülünü ele geçirererk, restaurantlarda special menü olarak çiğköfteyi satmak istediği ifade ediliyor. Çiğköfte Araştırma Müdürlüğü'nün basıldığı yönündeki mektubunun ardından olaylı şekilde Urfa'ya gelen Polat Alengir ve arkadaşları, orjinalinde Amerikalı komutan Sam William Marshall karakterini canlandıran ancak yenilenen filmde isotçu olarak tanınıp 'Muavin Beko' olarak bilinmesine rağmen İngiliz ajanı olduğu ortaya çıkan Tony Aleksand ile mücadele ediyor.

Şanlıurfa türkülerinin ve Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'in parçalarının fon müziği olarak yer aldığı filmde, yöresel şive ile yapılan seslendirme vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Bir bölümü seslendirilen ve internette tıklanma rekoru kıran filmi izleyen vatandaşlar, her hafta hayranlıkla izledikleri dizinin karakterlerinin Urfa şivesiyle konuşup, çiğköfte için mücadele vermesinin sevindirici olduğunu ifade ediyor. Daha önce de gişe rekorları kıran filmleri yöresel şive ile seslendiren kişilerin kim olduğu bilinmezken, birçok vatandaş bundan sonraki günlerde hangi filmleri Urfa'ya uyarlanmış ve seslendirilmiş olarak izleyeceklerini merak ediyor.