Gündem
24 Eki 2015 22:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:07

'Kürtçe şarkı söylerken öldürüldü' iddiası yalan çıktı

Şarkıcı Abdulselam Atmaca ile ilgili "Kürtçe şarkı söylerken sahnede öldürüldü" iddiasının doğru olmadığı, cinayetin "kız meselesi" nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

Avcılar'da kız arkadaşlarıyla eğlenmek için türkü bara giden 25 yaşındaki İdris Günver, çıkan tartışmada Selim Serhed olarak tanınan 33 yaşandaki türkücü Abdulselam Atmaca’yı bıçaklayarak öldürdü. İdris Günver çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YANINDAKİ KIZA LAF ATTI
Olay geçtiğimiz Perşembe günü gecesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Marmara Sahili Sokak üzerindeki bir türkü barda meydana geldi. İdris Günver, biri nişanlısı 3 kızla birlikte eğlenmek için türkü bara gitti. Günver, yanındaki kızlardan birine türkü söyleyen Abdulselam Atmaca’nın laf attığını ileri sürdü. Bu nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bu sırada İdris Günver eline geçirdiği bıçakla Abdulselam Atmaca’ya saldırdı. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Atmaca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



SOSYAL MEDYAYA GÖRE KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ
Olayın ardından sosyal medyada, "Kürtçe şarkı söylediği için öldürüldü, sırf Kürt olduğu için öldürüldü" yalanları yayıldı. Bazı haber siteleri de olayı bu şekilde manşete taşıdı. Ancak emniyet olayla ilgili bir açıklama yaparak, olayın "kız meselesi" olduğunu söyledi. Açıklama şöyle:

EMNİYET: OLAY KIZ MESELESİ
"23.10.2015 tarihinde meydana gelen ve bazı basın yayın kuruluşlarında 'Kürtçe şarkı söylerken sahnede öldürüldü' şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu olayla ilgili olarak Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, olayın maktul A.A. ile İ.Ü. (25) isimli erkek şahıs arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavga neticesinde meydana geldiği anlaşılmış olup, bahse konu olayın içeriği ile ilgili haberler tamamen gerçek dışıdır. Konu ile ilgili olarak olayın faili olan İ.Ü. isimli şüpheli şahıs aynı gün yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir."