Gündem
28 Kas 2011 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

KÜRTÇE MASAL NİÇİN YASAK OLSUN? TRT'DEN O SÖZLERE CEVAP GELDİ!

TRT, AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Taraf Gazetesi'ndeki röportajında sarfettiği "TRT Şeş'te Kürtçe masal bile yasak" sözleri üzerine açıklama yaptı.

KAMUOYU DUYURUSU

28.11.2011 tarihli Taraf Gazetesi’nde “Kürtçe masal bile yasak” başlıklı haberde Dengir Mir Mehmet Fırat isimli eski siyasetçi, yanlış beyanlarla kamuoyunu yanıltmıştır. Bu yüzden de aşağıdaki  açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat, Taraf Gazetesi’ndeki röportajında, “TRT Şeş açıldı diye övünülüyor. Pek, Kürtçe diliyle ilgili program yapmanın yasak olduğunu biliyor muydunuz? TRT Şeş’te çocuklara yönelik program yapılmasının yasak olduğunu  biliyor munuz?” cümleleriyle kamuoyuna yanlış bilgiler içeren bir beyan vermiştir.

TRT6’da 24 saat Kürçe yayın yapılmaktadır ve Kürtçe’nin değişik ağız ve şivelerindeki yayınlarımız sadece Türkiye’de değil; komşu ülkelerde de büyük beğeni kazanmaktadır.

24 saat Kürtçe yayın yapılan bir televizyonda Kürtçe masal niçin yasak olsun?

24 saat yayın yapılan bir televizyonda elbette ki çocuklara yönelikte bir çok program yayınlanmaktadır. Günün herhangi bir saatinde TRT6’yı izleyenler, bu çocuk programlarına da rahatlıkla ulaşabilirler.  Halen 5 değişik çocuk programımız yayınlanmaktadır.

Yine çocuk programlarını fazlasıyla yayınlayan TRT6, Kürtçe öğrenmek ve Kürtçesi’nin geliştirmek isteyen çocuklar için en büyük kaynak olmuştur.

Olmayan bir yasağı varmış gibi göstermek ve yayınları “izlemeden, izliyormuş gibi yapmak” eski bir siyasetçiye yakışmayan davranışlardır.

Sn Dengir Mir Mehmet Fırat, daha önceki röportajlarında “TRT Şeş Rojin’i işten çıkardı artık bu kanalı izlemiyorum” mealinde beyanatlar veriyordu.

İzlemediği bir kanal hakkında haksız ve hukuksuz beyan verenlere en güzel cevap, TRT6 yayınlarıdır. Bugüne kadar onlarca değişik çocuk programı yayınlayan TRT6, halkın gözündeki beğenisini her geçen gün arttırmaya devam edecektir.

TRT Şeş’te Kürtçe masal yayınlanmıyor” diyen Sn. Dengir Mir Mehmet Fırat, Şirinok isimli çocuk programımızı izlerse orada bol bol Kürtçe masal anlatıldığını görecektir!

        TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ