Gündem
27 Ara 2011 16:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

KÜRTÇE EĞİTİM YAPILSIN! BÖLÜNME OLMAZ!

Zaman yazarı Gülerce canlı yayında anadilde eğitimin anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan ve başarılı sunucu Didem Arslan'ın sunduğu Gün Ortası programına katılan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, yeni anayasada anadilde eğitim maddesinin bulunması gerektiğini savundu.

ANADİLDE EĞİTİM İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI
Gülerce, 'İlk ve Orta Öğretimde eğitim dili Türkçe olup, yeterli valinin talebi halinde Türkçe'nin yanı sıra diğer bir dilin de eğitim dili olarak kullanılması ve ayrıca anadillerin öğrenilmesi için gerekli düzenlemeler yapılır. Bizim komisyona önerimiz bu. Arapça da talep edilebilir, Çerkezce de öğrenilebilir' diye konuştu.

KÜRTÇE EĞİTİM TALEBİNİ YERİNDE BULUYORUZ
40 yıllık Kürt kökenli arkadaşlarının olduğunu ifade eden Gülerce, 'İnsanlara hakkın verilmediği tepkisini yaşatmamak lazım. Kürt vatandaşlarımızın bir kısmı Kürtçe eğitim talep ediyor ve biz de bu talebi yerinde buluyoruz. Bunun haricinde de Kürtçe'yi öğrenmek isteyenlere de Kürtçe seçmeli ders olarak verilsin' dedi.

HER KÜRT PKK'LI DEĞİLDİR
Eğitim dilinin Kürtçe olmasının bölünmeye neden olmayacağını ifade eden Gülerce, 'Siz yasakları kaldırdıkça taşlar yerine oturuyor. Bırakalım insanlar kendileri karar versin. Dindar insanların AB'yi savunmasını da garip görmüşlerdi. Bütün Kürtler PKK'lı değil ki.. Seçimlerde de görüyoruz bunu' sözlerini sarf etti.