Ekonomi
08 Kas 2023 13:19 Son Güncelleme: 08 Kas 2023 13:37

Küresel piyasaların gözü FED mesajında! Jerome Powell'ın açıklamaları bekleniyor…

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu akşam yapacağı açıklamalarına çevrildi. Powell'ın konuşmasında Fed'in faiz politikasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor...

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu akşam yapacağı açıklamaya odaklandı. Powell'ın Fed'in faiz politikasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası Fed) Başkanı Jerome Powell, "Fed Araştırma ve İstatistik Bölümü Yüzüncü Yıl Konferansı" açılış konuşmasını yapacak.

Powell'ın yapacağı açıklamalarla birlikte piyasaların yön bulması bekleniyor.

Önümüzdeki dönemde izlenecek politikayla ilgili öngörüleri açıklaması beklenen Powell, son faiz toplantısında gelen veriler ışığında faizin artırılıp artırılmayacağına karar verileceğini de söylemişti.

DOLAR KÜRESEL PİYASALARDA GÜÇLÜ SEYREDİYOR

ABD dolarının küresel piyasalarda güç kazanması ve bunu sürdürmesi neticesinde yatırımcılar Powell'ın söyleyeceklerine odaklandı. Dolar 28,5036 lira, euro 30,4835, euro/dolar paritesi 1,0686, gram altın ise 1804 liradan işlem görüyor.

Powell'ın faize ilişkin ipucu vermesi ya da kısa vadeli tahvil faizlerine ilişkin detaya girmesiyle birlikte piyasa enstrümanlarında fiyat değişiklikleri olabileceği bekleniyor.

FED faiz kararı toplantısı ise 12 - 13 Aralık tarihlerinde yapılacak ve 13 Aralık akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

ETİKETLER
#fed