Medya
10 Şub 2022 10:15 Son Güncelleme: 10 Şub 2022 10:25

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden Ayşenur Arslan’a özür çağrısı! ‘Cehalet ve hıyanet içindedir…’

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Milli Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ı kınadı ve özür dilemeye davet etti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Milli Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ı kınadı ve özür dilemeye davet etti. Arslan, Kıbrıs'ın Kuvayi Milleyesi olarak anılan Türk Mukavemet Teşkilatı için "Türk Mukavemet Teşkilatı suikastlarla anılan illegal oluşumdur!" demişti.

KGK adına yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Türk milletinin Kıbrıs coğrafyasında yaşayan toplumunun var olma mücadelesinin sancaktarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “kurtuluş günlerinde” yükselttikleri KUVAYI MİLLİYE ruhunun devamcısı Türk Mukavemet Teşkilatı’nın şanlı geçmişine Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın gerçekleştirdiği kirli saldırıyı kınıyoruz.

Saldırı, Kıbrıs davasında hayatını milleti uğruna feda etmiş şehitlerimize, Kıbrıs davasının unutulmaz liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın da aziz hatıralarına yapılmıştır. Küresel Gazeteciler Konseyi, fikir özgürlüğünün kararlı savunucusudur ama bu özgürlüğün MİLLİ DEĞERLERE ve Türk milletinin KUVAYI MİLLİYE RUHU’na dönük saldırılara zemin olamayacağını da beyan eder.

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın cehalet, gaflet ve hıyanet içindeki sözlerini telin ediyor, kendisinden TÜRK MİLLETİ KARŞISINDA NET İFADELERLE ÖZÜR BEKLİYORUZ.”

ARDAN ZENTÜRK’TEN DE TEPKİ GELDİ

Deneyimli gazetesi Ardan Zentürk’ten de Ayşenur Arslan’a tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Zentürk, “Kıbrıs, Erenköy bölgesi/5-10 Ağustos 1964. Rum EOKA faşizminin saldırılarına karşı bölgeyi  Türk bayrağının gölgesinde savunan Türk Mukamevet Teşkilatı'nın kahramanları… 10 şehit, 23 yaralı. Ama Halk TV’den Ayşenur Arslan’a göre bir illegal örgüttüler(!) Yazıklar olsun” ifadelerine yer verdi.