Medya
25 Eki 2012 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

KURBAN YASAKLANSIN, ETE DEĞİL EĞİTİME İHTİYAÇ VAR!

IMC TV'de Günsonu programına katılan ünlü oyuncu Pelin Batu'dan tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

İMC TV’de Günsonu programında konuk olan Pelin Batu yine tartışma konusu olacak açıklamalar yaptı. Mustafa Kuleli’nin Kurban Bayramı ile ilgili sorularını yanıtlayan Batu, "keşke kurban kesmek yasaklansa" dedi.

"İNSANLARIN TEMEL İHTİYACI ET DEĞİL EĞİTİM"

Dünyadaki sayısız bitki ve hayvan türünün hızla yok olduğunu vurgulayan Batu, “Hz. İbrahim döneminde yaşamıyoruz, bugün insanların ihtiyacı et değil, eğitim” şeklinde konuştu.

"KEŞKE KURBAN KESMEK YASAKLANSA"

Keşke yasaklansa kurban kesmek... Hayvanların kesilmesi benim içimi acıtıyor.Hep helenek görenek deniyor ama bir taraftan da dinlerin ne kadar kullanıldığı ve herkesin kendine göre bir tarafa çektiği de ortada. Bana göre dinler belli dönemlerde belli şeyleri temsil ediyorlar. Günümüzde Hz. İbrahim zamanında yaşamıyoruz. Bugün çok sayıda insan var ve çok sayıda ihtiyaç var. İnsanların temel ihtiyacı eğitim. Protein almak önemli olabilir ama binlerce hayvan kesilerek insanlara iyilik yapıldığına inanmıyorum. İlahiyatçı değilim sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Dinlerde kimseyi öldürme dendiğinde insanların iyiliği düşünülerek söylenir bu.