Magazin
22 Mayıs 2010 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

KUMKAPI'DAKİ HANGİ FİLM SETİNİ POLİS NEDEN BASTI?

Oyuncular o kadar gerçekci oynadı ki, seti polis bastı.

Amerikalı yönetmen Theron Patterson'ın 'Bahtı Kara' filmindeki doğaçlama performansı ile dikkat çeken Yeşim Ceren Bozoğlu Sinema dergisine konuştu.

İş gereği bulunduğunuz en acayip mekan neresiydi ve orada neler yaşadınız?
Bir dizi seti... Kumkapı'da sabahın kör vaktinde bir sahne çekecektik. Çok da tekin olmayan bir yer. Biz de avazımız çıktığı kadar bağırarak bir kavga sahnesi ile başladık. Polis arabaları geldi, iş ciddiye bindi, olaylar karıştı. Çok eğlenceli bir gündü o!

Favori filmleriniz nelerdir?
'Bir Rüya İçin Ağıt', 'Amelie', 'Yedi', 'Katil Doğanlar', 'Oyun', 'Dövüş Kulübü', 'Sevmek Zamanı', 'Susuz Yaz', 'Anayurt Oteli', 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Ahh Belinda', 'Teyzem', 'Kader', 'Masumiyet'.

Favori yönetmenleriniz kimler?
Zeki Demirkubuz, Reha Erdem, Metin Erksan, David Fincher, Darren Aronofsky, bazı filmleriyle Kieslovski, Tim Burton, Stanley Kubrick, Steven Spielberg.

Hangi oyuncuları çok beğeniyorsunuz?
Kevin Spacey, Judi Dench, Joe Pesci, Anthony Hopkins, John Malkovich, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Cate Blanchett, Uğur Yücel, Binnur Kaya, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Türkan Şoray, Müjde Ar, Tarık Akan.

Çalışmak istediğiniz yönetmenler var mı?
Zeki Demirkubuz ile çalışmayı çok istiyorum. Derviş Zaim'in dramaturji merakının içinde ben nasıl bir yerde dururdum, ne olurdu, onu merak ediyorum. Bir Nuri Bilge Ceylan filminde olmak da isterim. Çağan (Irmak) benim çok eski arkadaşım ama bir türlü sinemada zamanlamamız tutmadı, hikaye el vermedi, denk gelemedik. Çağan'la da çalışmayı isterim.

Hiç yarısında çıktığınız bir film oldu mu?
Olmamış deneysel sinemaya tahammül edemiyorum. O ve benzeri bazı kısa metrajları yarıda bıraktığım oldu. "Denemişler ama bulamamışlar" tadındaki sinemasal çabanın çok yorucu olduğunu düşünüyorum ruhsal olarak... Deniyorsak bulalım!

EN ZAYIF NOKTAM AİLEM
Çocukken ne olmak isterdiniz?

Önce balerin, sonra oyuncu.

Hangi konuda güçlüsünüz?
Oyunculuk.

Hangi konuda zayıfsınız?
Ailem. O benim zaaf noktam.

En büyük hayaliniz nedir?
En büyük hayalim dünya çapında dünya starı yetiştirebilecek bir oyunculuk okulu açmak. Ondan sonra, dünya çapında Türk Sineması'nın sözü kıymetli bir yere gelmesine vesile olmak. İyilik, onur ve ahlak üzerinden insanın kendini daha da iyileştirebileceği, sorular soran filmlerde ve işlerde yer alabilyi çok istiyorum.

Favori kelimeniz nedir?
Haydi bakalım!

Bundan 10 yıl öncesine dönseniz kendinize ne öğüt verirdiniz?
"Korkma!"

Hayatınız bir filme çekilse adı ne olurdu?
'Mucizevi İşler!'

ÖLÜNCE BAĞLANTI KESİLMİYOR
Batıl inançlarınız var mı? Doğaüstü olaylara inanır mısınız?
Evet, batıl inanç mı bilmiyorum ama inanışlarım var. Dua okumadan sete girmem, sahneye çıkmam. Doğaüstü olaylara da inanırım, çünkü fiziğin bizim keşfettiğimiz kadar değil daha fazlası olduğuna inanıyorum. Biz keşfettikçe o inanmadığımız kısımlar inanılır hale gelecektir diye düşünüyorum. Kuantum bunun çok net bir örneği mesela.

Ölümden sonra ne var?
Sevgi var, bağlantı devam ediyor bence; bir şey bitmiyor.