Spor
29 Mar 2023 10:00 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 10:08

Kulüpler Birliği'nde kritik toplantı

Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Gaziantep ve Hatay’ın kalan karşılaşmaları için hükmen mağlubiyet kararıyla ilgili ilk resmi adımı atıyor. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin, "Ligden çekilen takımların maçları oynanmamış sayılsın" önerisi, bugün Kulüpler Birliği toplantısında oylamaya sunulacak.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında Gaziantep FK ve Hatayspor, Süper Lig’den çekilme kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu da bu gelişme sonrasında iki takımın ligden düşmeyeceğini ama kalan maçlarının 3-0 hükmen mağlubiyetle sonuçlanacağını açıklamıştı. Bu karara Beşiktaş’tan tepki gelmişti.

Konuyla ilgili geçen hafta yapılan divan kurulu toplantısında konuşan Çebi, “Beşiktaş Başkanı olarak, yönetim olarak gerekeni yapıyoruz. Maalesef kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum. Bu düzenle başa çıkmak için camianın arkamda olması gerekir. Fenerbahçe ve Galatasaray lobisinin harekete geçmesi, Beşiktaş muhaliflerinin saldırıya geçmesi ve sosyal medyadaki ağır yazışmalarla TFF’nin elini rahatlatmıştır. Biz hiçbir zaman 5 puan istemedik. Biz sadece adaletten ve haktan bahsettik” demişti. 

Sonuç, TFF’ye iletilecek
Siyaz-beyazlılar, konunun peşine bırakmıyor. Çebi’nin Süper Lig’den çekilen iki  kulübün bu sezonki tüm maçlarının oynanmamış sayılması talebi, bugün Kulüpler Birliği toplantısında oylamaya sunulacak. Saat 14.00’te Maslak’ta gerçekleştirilecek olan toplantıda başkanlar, Çebi’nin fikriyle ilgili görüş bildirecek. Çıkacak sonucun toplantı sonrasında açıklanması ve kararın TFF’ye iletilmesi planlanıyor.