Gündem
20 Eyl 2011 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA BİR MEDYA PATRONU GETİRİLDİ!

Aziz Yıldırım'dan boşalan Kulüpler Birliği Başkanlığı'na Yıldırım Demirören seçildi. İşte detaylar...

Kulüpler Birliği, Aziz Yıldırım'ın istifası nedeniyle boşalan başkanlık koltuğu için olağanüstü toplandı. Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulübün temsilcisinin katılımıyla vakfın Ankara'daki binasında gerçekleştirilen toplantıda başkanlığa Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören seçildi.

"KÜME DÜŞÜRÜLME KALDIRILMASIN"

Kulüpler Birliği Vakfı'na ait binada yapılan ve Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulübün temsilcisinin de katılımıyla yapılan toplantı öncesinde, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına aday olan Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk futbolunun çok zor bir dönemden geçtiğini ve şike soruşturması nedeniyle de ciddi bir yara aldığını belirtti.

''Bu durumda Türk futbolunu Avrupa'da bir yere getirmek için sorunların üstünü örtmek değil, sorunlara çözüme kavuşturmak lazım'' diyen Türkmen, şöyle konuştu:

''Seyircisiz oynama cezasının tamamen kaldırılması yönünde atılan bu adım çok olumludur. En azından kadın ve çocuklar, küfürsüz bir maç izleyecekler. UEFA kararlarına uyacağını taahhüt eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun, şike nedeniyle küme düşürülmeyi kaldırmasını da doğru bulmuyorum. Çünkü, o zaman UEFA kurallarına aykırı davranmış olur.''

Nedim Türkmen, Kulüpler Birliği'nin bu dönemde Anadolu kulüplerinden oluşacak bir başkan ve yönetime sıcak baktığını öne sürerek, ''Bunun için tek aday üzerinde anlaşmak istiyoruz. Kulüpler Birliği olarak, şu dönemde Anadolu kulüplerinin başkanlık ve yönetiminde bu birliği yönetmeleri daha doğru olur'' dedi.

Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav da, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, tüm kulüplerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bulunduklarını vurgulayarak, ''Onursal başkan olarak, tek bir aday üzerinde anlaşılmasından yanayım. Kafamda birisi var ama şu anda onu açıklamam doğru olmaz'' diye konuştu.

Cavcav ayrıca, taraftarların stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle kulüp başkanlarının ve kulüplerin disiplin cezası almasının da doğru olmadığına inandığını, bu konuda Kulüpler Birliği'ne bir öneride bulunacağını da sözlerine ekledi.