Gündem
11 Mayıs 2022 21:34 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2022 08:32

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan müzik kısıtlaması yorumu: "Saat 01.00'den sonra yapılan konser..."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Covid-19 kısıtlamarı kapsamında getirilen ve kaldırılması yerine 01.00'e çekilen müzik yasağıyla ilgili olarak, "Kültür ve Turizm Bakanı olması vasfıyla tabii ki normalleşme taraftarıyım. Bu hükümetin de görüşü. Ancak ihtiyaçlara devlet aklıyla yaklaştığınızda sadece bir kesimin değil bütün kesimlerin haklarını gözetmeniz lazım." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HaberTürk yayınında Serap Belet, Kübra Par ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlıyor.

 Bakan Ersoy, "Ses kirliliğiyle mücadele anlamında bazı şeyleri belirtmek istiyorum. Ana sıkıntı da burada başlıyor. Ses kirliliğinden turistler otelleri terk ettiği için otellerin kapatılma kararı alındı. Ses gece 2'ye kadar 3'e kadar sınırsız şekilde devam ediyor. İnsanlar otelleri terk etmeye başlıyor. Müziği ile öne çıkan Yunanistan'ın Mikonos adasında bile saat 00.00'dan sonra müzik yayını kesiliyor." ifadelerini kullandı.

 "Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bencil ve bir o kadar sinsice." diyerek sözlerine devam eden Ersoy'un açıklamaları şöyle:

"ORTAK MUTABAKAT İLE ÇÖZÜM BULUNULMASI GEREKEN BİR KONU"

"Bu üzerinde siyaset yapılacak bir konu değil. Ortak mutabakat ile çözüm bulunulması gereken bir konu. Pandemide hızlı bir şekilde güvenli sertifikasyon programını başlattık. Herkes uyum sağladı ve başarıyla pandemi sürecini yürüttük. En az hasarla çıktık. Bugün gastronomi zirvesi vardı. Orada arkadaşlara da söyledim. Güvenli turizm sertifikasyon programında olduğu gibi yine aynı şekilde sesi ve ses kirliliğini yönetebileceğimiz bir mutabakatta, sertifikasyonda uzlaşabilirsek aldığımız kararlarla yönetebiliriz. Önemli olan bütün herkesin mutabakatını sağlayarak, başkalarının da haklarını koruyarak. Fazıl Say çok açık bir şekilde 'Ben konserlerimi yapmayacağım' diyor. Pandemiden önce otelimi satacağım diyen çok kişi olmuştu. Sektörün önemli kişiler, bu işin ekonomisini yöneten kişilerle mutabakat yapılır. Bu işin teknolojisi var. Belli bir saatten sonra içeri girilmek kaydıyla bu desibel yönetilebilir."

"SAAT 01.00'DEN SONRA YAPILAN KONSERDEN BAHSETMEK BİNDE 1'İ KONUŞMAK GİBİ"

"Saat 01.00'den sonra yapılan konserden bahsetmek binde 1'i konuşmak gibi. Arkadaşlara 'hızlı bir şekilde hemen toplanalım' dedim, bunu hızlı bir şekilde çözelim. Birimiz mutlu olurken birilerini mutsuz etmeyelim. Ortak mutabakat sağlayarak çözelim. Bunu da elbirliği ile çözeceğiz. Güvenlik Turizm Sertifikası mutabakatla hayata geçti. Bun da kısa bir sürede çözeriz. Sadece niyet oluşması önemli. Bence artık niyet de oluştu. Bunu birkaç hafta içinde çözeriz."

Turizm hedeflerinden de bahseden Ersoy açıklamaları şöyle:

"BU SENE 40 MİLYON TURİST 35 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİ KOYDUK"

"2019'u Türkiye tarihinin rekorlarını kırarak kapatmıştık. Her yıl rekorları egale ederek devam edeceğiz derken maalesef pandemi oldu. Gelirde 12 milyar dolara geriledik. Geçen sene sertifikasyon programı iyi çalıştı, turizmde yükseleceğiz demişti. Bizi hayalcilikle suçlayanlar oldu. 30 milyon turist 24,5 milyar dolar gelirle kapattık. Bu sene 40 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefi koyduk. Bu hedeften sonra Karadeniz'de savaş başladı biliyorsunuz."