Gündem
13 Ağu 2013 11:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN İSTANBUL İÇİN İMAJ ATAĞI!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul için yabancı basına yönelik özel bir "imaj yenileme" atağı başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gezi Parkı olayları sonrasında İstanbul için yabancı basına yönelik özel bir "imaj yenileme" atağı başlattı.

Bu konuda özel sektörle toplantılar gerçekleştirildiğini anlatan Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Almanya ve Körfez ülkelerinden gazetecileri İstanbul’da ağırladıklarını belirterek, "İstanbul’da hayatın normal akışına şahit olmalarını istedik. İstanbul’da hayatın normal akışını gösteriyoruz, şahit oluyorlar. Kültürel etkinliklere katılıyorlar. İmaj yenileme çalışmalarız Rusya gibi farklı ülkelerdeki basın mensuplarına yönelik devam edecek. İstanbul, uluslar arası konserlere, kültür faaliyetlerine daha çok ev sahipliği yapacak" dedi.

Haziran ayında İstanbul’daki otel doluluk oranının bir önceki yıla göre yüzde 18,9 düşerek, yüzde 68’e gerilediğine dikkat çeken Özaslan, buna karşılık otel oda bedellerinde yüzde 3,6’lık artış olduğuna dikkat çekti. Özaslan, olaylardan İstanbul’un şehir turizminin etkilendiğini ifade ederek şunları söyledi: "Artık toparlanma sürecine girildi. Bize verilen bilgilere göre, eylül-ekim aylarında son derece başarılı bir sezon geçireceğiz. Bütün amacımız, İstanbul’daki otellerin temmuzağustos doluluk oranını arttırmak" dedi.