Gündem
20 Oca 2011 20:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY'IN "MUHTEŞEM YÜZYIL" HAYALİ!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili büyük hayalini açıkladı

'Muhteşem Yüzyıl' dizisi, gösterime girmeden tartışlmaların odağına yerleşmiş, belli çevrelerin tepkisini çekmiş ve RTÜK'ten uyarı cezası almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, diziyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken büyük hayalini de açıkladı.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan arasındaki ilişkiyi insani bir trajedi olarak çok önemsediğini belirten Günay, ''Büyük hayallerimden birisi bu konuda uluslararası bir yapım olması" dedi.

Sinema Meslek Birlikleri Merkezinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve siyasi konularda konmuşmak istemediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, 'Muhteşem Yüzyıl' soruldu.

Konuyla ilgili kanaatlerini daha önce söylediğini ifade eden Günay, ''İlk gösterime girerken acele etmemek gerektiğini, bir şans tanımak gerektiğini söylemiştim. Bazı tarihi eksiklikleri daha başta gördüğümü söylemiştim. Ancak bir belgesel değil, bir kurgu, bir dizi...

İzledikçe daha çok tarih çalışmalarına ihtiyaç olduğunu ben de görmeye başladım. Ne çok yerilecek ne de çok övülecek iyi niyetli bir çalışma'' diye konuştu.

"BÜYÜK HAYALİM"
Günay, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan arasındaki ilişkiyi insani bir trajedi olarak çok önemsediğini belirterek, ''Büyük hayallerimden birisi bu konuda uluslararası bir yapım olması. Dilerim bu çalışma, bu büyük hayalin önünü bir umut kırıklığıyla kesmez. Herkese iyi seyirler. Beğenmeyen zap yapabilir'' dedi.