Gündem
19 Mar 2011 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

KÜLTÜR BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'DAN ORHAN TOKATLI AÇIKLAMASI!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vefat eden Gazeteci-Yazar Orhan Tokatlı'nın vefatı nedeniyle mesaj yayınladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vefat eden Gazeteci-Yazar Orhan Tokatlı'nın birkaç önemli gazeteciyle birlikte, bugün bile kullanılması sürekli öğütlenen habercilik ilkelerini belirlediğini bildirdi.

Günay, Gazeteci-Yazar Tokatlı'nın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Türk gazeteciliğinin ustalarından, duayen Gazeteci-Yazar Orhan Tokatlı;nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu” kaydetti.

Tokatlı'nın gazetecilik hayatı boyunca ve Ankara temsilciliği yaptığı dönemde başarılı olduğunu kaydeden Günay, Tokatlı'nın “birkaç önemli gazeteciyle birlikte, bugün bile kullanılması sürekli öğütlenen habercilik ilkelerini belirlediğini” ifade etti. Günay, şöyle devam etti:

“Günümüzün pek çok başarılı gazetecisinin öğrendiklerinde onun katkısı bulunmaktadır. Ayrıca 'Güvercinli Yıllar', 'Kaybolan Yıllar 1961-1973' ve 'Kırmızı Plakalar: Türkiye'nin Özal'lı Yılları' gibi yakın tarihi tecrübeli bir gazetecinin gözünden irdeleyen çok başarılı kitaplara imza atmıştır. Türkiye gazeteciliğine katkılarını daima saygıyla anacağımız merhum Orhan Tokatlı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına, meslektaşlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum.”