Gündem
18 Kas 2022 00:15 Son Güncelleme: 18 Kas 2022 00:28

Kulislere bomba gibi düşen AK Parti iddiası! Canlı yayında tarih verildi

Seçimlere sayılı aylar kala siyaset kulislerinde hareketlilik yaşanıyor. CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal CHP'den istifa etmişti. tv100'ün gündem belirleyen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı çarpıcı kulis bilgileri aktardı. Yakışıklı Baykal çevresinin AK Parti'ye sıcak baktığını söyledi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı biyokimya mühendisi Aslı Baykal'ın geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmesi ve sosyal medya hesabından attığı mesajlar programda masaya yatırıldı.

"YILBAŞINDAN İTİBAREN SİSTEMATİK VE SOMUT BİR HAL ALABİLİR"

Yakışıklı "Hem Aslı Baykal hem de AK Parti cenahından görüşmeler yaptım. Acaba Aslı Baykal bir siyasi partiye mi geçiyor? Şu mesajı “Bu yola çıktığım zaman, babama komplo kuran gayrımilli odağın karşıma çıkacağını biliyordum. Görüyorum ki çok aceleciler. Onlarla elbette hesaplaşacağız. Ama şimdi daha öncelikli bir gündemim var. Gayrımilli odağın iktidar olamayacağı bir teorik zemine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Sonra onları cımbızımla teker teker toplayacağım.” atınca ben aradım. Her iki tarafla yaptığım görüşmede şu anda Aslı Baykal ile Cumhur İttifakı cephesiyle direkt bir dirsek teması hiç kurulmamış. Baykal çevresi yeni bir yol haritası belirleyecek. Bu çevre AK Parti’ye sıcak bakıyor ama dirsek teması kurulmamış. Yılbaşından itibaren sistematik ve somut bir hal alabilir." ifadelerini kullandı.

İşte Yakışıklı'nın Sağlı Sollu'da yaptığı o açıklamalar: