Politika
30 Oca 2023 09:35 Son Güncelleme: 30 Oca 2023 09:42

Kulislerden sızdı: Bakanlar vekilliğe hazırlanıyor! ‘Kulağıma dedikodular gelmeye başladı…’

“Bakanların çoğu milletvekili olmaya hazırlanıyormuş” diyen Can Ataklı, “Üst düzey bürokratların da çoğu hazırlıklarını yapmışlar bile” iddiasında bulundu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Kulağıma dedikodular gelmeye başladı. Bakanların çoğu milletvekili olmaya hazırlanıyormuş. Üst düzey bürokratların da çoğu hazırlıklarını yapmışlar bile” dedi.

“Hele sorunlu makamlarda oturanlar RTÜK, Basın İlan Kurumu gibi medyayı sürekli zora sokan kişiler milletvekili olacaklarmış” diyen Ataklı, şu satırları yazdı:

“Bu bir tür kaçış hazırlığıdır. Bir an önce meclise girip dokunulmazlık alarak yeni dönemde gözden uzak olmak istemenin adımlarıdır. Örneğin Soylu ‘milletvekili olayım sonra beni bakan yaparsınız’ mı diyecek? Çavuşoğlu, Akar, Nebati ‘Seçimi kazanıyoruz bizim bakanlıklar garanti’ mi diyecek yoksa kapağı meclise mi atacaklar?

Burada bir de sorun var; Bakanlar aday olursa bakanlıktan istifa edecek mi? Bakanlar parlamento üyesi değil, hepsi atanmış memurlar, yani kamu görevlileri, bu durumda milletvekili olmak isteyen bakanların istifa etmesi gerekmez mi? Yasada bu tanımlanmamış, önümüzdeki günlerde bunun da sıkıntısını yaşayacağız.”

ETİKETLER
#bakan #vekil