CineRadar
22 Kas 2013 19:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

KÜF

Basri, demiryollarında yol bekçisi olarak çalışmaktadır ve yalnızdır. Tek oğlu olan Seyfi tam 18 yıl önce, okuduğu üniversitede öğrenciyken gözaltına alınmış ve o günden sonra hiç kimse Seyfi'den başka bir haber alamamıştır.

Bu durumda ne ölüdür Seyfi ne sağ, ne vardır ne de yok... Basri'nin oğlu kaybolduktan altı yıl sonra karısı da ölmüştür.
 
Basri oğlunun kaybından sonra yavaş yavaş toplumdan soyutlamaya başlamıştır kendini. Onu günden güne çepeçevre saran bir umut yaşatmıştır bugüne kadar. Her gün kontrol etmek için üzerinde yürüdüğü tren yolları, on sekiz yıldır aralıksız her ayın başında ve ortasında oğlunu bulmaları için yazdığı dilekçeler...
 
Anadolu'nun bereketli toprakları ve onu sarıp sarmalayan  uçsuz bucaksız tren yolları, umut ve vicdan...
 
Senarist-Yönetmen: Ali Aydın
 
Oyuncular: Ercan Kesal, Muhammet Uzuner, Tansu Biçer
 
Yönetmen Biyografi: 1981 İstanbul doğumlu Ali Aydın, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi (Art Manegement) bölümünde okudu. Çeşitli film ve televizyon dizilerinde yönetmen asistanlığı yaptı.  Senaryosunu yazıp, yönettiği ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Küf” ilk sinema filmidir. Yönetmenliğini Ömür Atay’ın yapacağı “Evine Dön” isimli Kültür Bakanlığı destekli sinema filminin senaristliğini yapmıştır.