Televizyon
06 Eyl 2013 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

KÜÇÜK GELİNLERİN AĞLATAN DRAMI EKRANA GELİYOR!

Kamuoyunda sıkça dile getirilen küçük gelinlerin dramı, Samanyolu TV'de ekrana geliyor.

Küçük gelinlerin dramı, Samanyolu TV’de ekrana geliyor. Modern zamanların Habil-Kabil hikayesinin çarpıcı üslupla ekrana aktarıldığı “Küçük Gelin”, entrikanın-çatışmanın ve sırların ortasında kalmış küçük Zehra’nın dramını anlatıyor.

Henüz 14 yaşında ve öğretmenlik hayalleri kuran Zehra’nın, bir aşiret ağasının konağına “berdel” verilerek adım atması, büyük sırların kapısını aralar. Bu sırların ortasında kalan küçük Zehra, artık ne çocuk olarak kalabilecek, ne de bir genç kız olabilecektir. O artık sadece küçük bir gelindir. Fakat onu kurtaracak olan da bu büyük sırlardır.

Yapımcılığını  Bosphorus Film  Makers’ ın üstlendiği, yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı dizinin senaryosunu ise İki Dünya Arasında dizisinden tanıdığımız Erkan Çıplak yazıyor. 

Başrollerinde Gözde Mukavelat, Orhan Şimşek ve Çağla Şimşek’in yer aldığı projenin koordinatörü Murat Keskin…

Dizinin Hikayesi:

Zehra (Çağla Şimşek), 14 yaşında, dünya güzeli, cıvıl cıvıl bir kızdır. Öğretmen olma hayalleri kuran Zehra, okuduğu kitaplardaki gibi hikayeler yazmak ister. Taa ki abisi Ferman, yörenin en büyük aşireti Kirmanlar’ın kızı Berfin (Burcu Yüce)’i kaçırana dek... Artık devreye töre girer ve kan dökülmemesi için Zehra’nın Kirmanlar aşiretine berdel olarak verilmesi kararlaştırılır.

İdealist bir öğretmen olan Melek (Gözde Mukavelat) ise, en parlak öğrencisi Zehra’nın okula gelmediği bir gün, berdel gelini olacağını öğrenince beyninden vurulmuşa döner. Bu evliliği engellemek için elinden geleni yapacaktır ve bu konuda en büyük yardımcısı, ailesini bile karşısına alacak kadar mert bir genç olan Azad’dır. Melek bir yandan töre karşısında Zehra için uğraşırken, aslında bu olayın kendi hayatında ortaya çıkaracağı sırlara gebe olduğunu bilemez. Berdel gitmesiyle hayatında her şeyin sona erdiğini düşünen küçük Zehra’nın öğrendiği sırlar ise hem ona yeni kapılar açacak, hem de Kirmanlar’ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.