Televizyon
29 Eyl 2014 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Küçük Gelin’i tahttan indirdiler, Bana Hicran De tepetaklak!

Medyaradar TV eleştirmeni Murat Tolga Şen, 28 Eylül Pazar akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor.

28 Eylül tarihinde Total'de 1. sırada Fox TV dizisi 'O Hayat Benim', 2. sırada Samanyolu TV dizisi 'Küçük Gelin', 3. sırada tv8'de ekrana gelen 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışması yer aldı. AB'de ise 1.'lik 'O Hayat Benim'in, 2.'lik 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin, 3.'lük Kanal D dizisi 'Bana Artık Hicran De'nin oldu.

Pazar akşamlarının tahtına artık O Hayat Benim oturdu, sezon sonuna kadar da ineceğini düşünmüyorum çünkü usta işi oyunculuklar sayesinde diz boyu dram ve entrika yaşanıyor, seyirci de bunu seviyor. Aslında bu yıl komedilerin, daha hafif dizilerin yılı olacak dendi, ben de bu görüşü savunuyorum ancak O Hayat Benim’de, seyirciyi yakalayan bir şey var. Biraz Kemalettin Tuğcu romanları tadında, belki de ondan.

Samanyolu TV dizisi Küçük Gelin, kendi seyircisiyle yoluna devam ediyor ve Total’de 5.72 share ile bu hafta zirveyi bırakıp 2. sıraya yerleşiyor, bu çok küçük bir fark ama Pazar akşamlarının rekabeti yükseldi. Kanalların “yabancı film” göstererek idare ettiği bir moladan ibaret değil artık bu akşamın yayıncılık anlayışı. Dizinin özetini de 26. sıradan reyting tablosuna sokan Samanyolu TV’nin ilk 100’de sadece 5 yapımı var. O yüzden Küçük Gelin’e gözü gibi bakması gerekiyor.

Bana Hicran De iyi dizi ancak tehlikeli sularda yüzüyor. AB grubundaki yeri değişmedi ancak Totalde tam 8 sıra birden düştü. Pazar akşamları TV’nin karşısına geçenler genelde ertesi gün işe-okula gitmeyen, ütüsü-ödevi olmayan yaşça büyük, çoğunluğu kadınlardan oluşan bir kitle… AB grubu izleyicinin sözünün geçmediği bir akşam. O yüzden AB grubunda 3. olmasına rağmen Totalde 16. sırada yer bulabiliyor. Çok dengeli, birbirine pas atarak oynayan bir ekip var, yazı grubu da harika ama bu dizinin günü yanlış, kemik izleyicisini de alıp başka bir güne, çok geç olmadan atlamalı diye düşünüyorum.

Acun’un eğlenceli şovu Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin yeri fazla oynamıyor, Totalde 3, AB’de 2. sırada… Acun TV8’i reyting listesinin ilk 10’unda tutmaya kararlı. Bu programsal kavimler göçü ile tüm kanalların hesabı bozuldu. Hem total hem de AB grubunda 9. sırada mücadele eden Kaçak Gelinler de isminin hakkını verip TV8’e kaçtı! Günü değişmezse bu kanalın Pazar akşamlarındaki ağırlığı artacak.

Tabi artık dizilerin savaşından ibaret değil reyting tablosunun ilk 10 sırası… Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber bülteni totalde 4, AB grubunda 7. Sırada, Star, Kanal D ve ATV kanallarının haber bültenleri de reyting yarışında üst sıralarda çarpışmaya devam ediyor. Pazar akşamları dizi izleme alışkanlığı olmayan hatırı sayılır bir kitle var ve onların sığındıkları yer de ana haber bültenleri, eskilerin deyimiyle “ajanslar”!

Ne de olsa memleketin malzemesi bol, entrika için diziye gerek yok! Bugün gerçekleşen ve vatandaşlarımızın yaralanmasıyla sonuçlanan metro kazası yüzünden yarının reytinglerinde de haber bültenlerinin ağırlığı olacak mı göreceğiz.

İyi haftalar efendim…

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com