Medya
25 Mar 2015 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Küçük Gelin'de kadın küçük mü düşürülüyor‏?

Milat Gazetesi'nin Ekran Jürisi Mustafa Kılıç bugünkü köşesinde STV'nin Küçük Gelin adlı dizisini 'kadın haklarını ayaklar altına aldığı gerekçesiyle yerden yere vurdu.

Kılıç'ın yazısı şöyle;

Bazı dizileri izlerken hayretler içerisinde kalıyorum. Tamamen hayal ürünü olarak sunulan dizilere diyecek lafım yok! Ama zırt pırt röportaj verip ‘yazdığım senaryo, kanayan bir yaraya parmak basıyor, gerçeklerden alınmıştır’ dedikten sonra gerçekle hiç bağdaşmayan sahneleri görünce fıttırıyorum. Bu tür bir eleştiri yaptığınızda da Twitter’dan ‘dizimiz bir hayal ürünüdür’ deyip manevra alanı buluyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü kanal zapinglerken gözlerim Samanyolu TV’de yayınlanan Küçük Gelin dizisine takıldı. Küçük Gelinler ülkemizin kanayan bir yarası doğru! Ama dizide yaşananlar sadistlikte zirve yapmış vaziyette. Sözüm ona Urfa’da geçen bu hikâye gerçekten alınmışmış…

Gerçekten alındığı iddia edilen bu hikâye de Batı’dan gelen bir öğretmen bir aşiretin evinde zincire vurulmuş. Evet, yanlış okumadınız öğretmen bir hayvan gibi zincire vurulmuş. Zincire vurulmakla da kalmamış konaktakiler avluda onu izleyerek zevkle yemeklerini yiyorlar. Bunu hangi vicdan kaldırabilir. Diyelim ki ‘konağın ağası’ zalim. Bu konakta ya da aşirette hiç mi vicdanlı biri yok. Urfa’da yaşayan insanlar hatasız değiller ama vicdansız da değiller. Bugün kalkıp Urfa’ya gittiğinizde sizi başları üzerinde misafir edecek kadar merhamet sahibi insanlarla karşılaşırsınız. İnsanları zincirle bağlamış karşısında yemek yiyenlerle değil!  Dizinin senaristinin fantezi dünyasında kadınlar bir hayvan gibi zincire vurulur, karşısında da Erol Taş vari keyifle yemek yenir.



Dizinin senaristi Erkan Çıplak’ı, Urfalı olarak kınıyor, bu rezalete artık bir son vermesini istirham ediyorum. Kanayan yaraya parmak basmak yerine ‘rant’ devşirmeyi bırakın artık! Rezalet sahneleriniz ve iğrenç hayallerinizle yöre halkını daha fazla küçük düşürmeyin!

Keriman’dan paralel gönderme



Siyasi dizilerde gündeme ilişkin göndermelere alışkınız. Siyasi içeriğe sahip olmayanlar ise ince gönderme tekniğiyle kıyısından köşesinden dokunduruyorlar gündeme... Pazartesi günlerinin en çok izlenen dizisi Paramparça’nın Keriman’ı yayınlanan 17. Bölümde ‘paralel polis’ operasyonuna gönderme yaptı.  Hırsızlık yaptığı için polis tarafından evi basılarak eli kelepçelenen Keriman polis arabasına bindirilirken kelepçeli ellerini havaya kaldırarak ‘adalet istiyorum’ diye bağırarak paralel operasyonlara gönderme yaptı.

Yazının tamamı için tıklayınız