Televizyon
16 Haz 2014 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Küçük Ağa çapkınlık peşinde!

TV'nin Küçük Ağa'sı Emir Berke Zincidi, manken Irina Shayk'la buluşturulup aşığı ilan edilince... Şöhret yolunda yok olan masumiyet... Murat Tolga Şen yazdı.

Yeşilçam, ucuza kurulan hayaller fabrikası… Gösterdiği başka, kendi başka… Yeşilçam yıldızlarının hayat hikayeleri hep çok ilgimi çekmiştir. O galvanizli parıltının içi boşluğu ve acıklı hali irkiltir beni… Deyim yerindeyse “ibret verici” yaşam öyküleriyle doludur Yeşilçam.

Bunlardan en dramatik olanlardan biri de “Sezercik” olarak ünlenen Sezer İnanoğlu’nun yaşam hikayesidir. Masumiyetin temsili olarak hala izlediğimiz filmlerde yüreğimizi dağlayan bu “çocuk yıldız” hayat yolunda yürürken, o çizik filmlerde izlediğimizden çok başka bir karakterdi.

Sezer İnanoğlu, 'Sezercik' adıyla yıldız oldu. Büyüyünce sinemayı bıraktı ve babası Berker İnanoğlu'ndan kalan film şirketinin başına geçti. 1996 yılında evlendiği ilk eşi sunucu Nil Pınar İnanoğlu, 1997'de başına tabancayla ateş ederek intihar etti. Eşinin ölümünün ardından bunalıma girdi ve uyuşturucu kullanmaya başladı. 2007'de polislerle girdiği silahlı çatışmadan kısa bir süre sonra yakalandı. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçundan Bayrampaşa cezaevinde yattı. Bu sırada evlendi. Gözleri doğuştan görmeyen Arzum Ayşe adında bir kız çocukları oldu.

Sezer İnanoğlu’nun yaşam öyküsü yazılmaya devam ediyor ama “yaşarken dengesini yitiren çocuk yıldızlar” her yerde… E.T ile gelen erken şöhretten sonra yıllarca alkol ve uyuşturucu kullanan Drew Barrymoore örneği ilk aklıma gelenlerden… TV’den örnek vermek gerekirse; Disney dizisi Hannah Montana’nın yıldızı Miley Cyrus’un karakter çöküşü halen izlediğimiz bir şey zaten.

Çocuklar oyunu sever ama bu oyun ve ilgi abartılırsa şımarırlar ve o şımarıklığın sonu hiç ummadık yerlere çıkabilir.

Açıkçası, bugünün çocuk yıldızı Emir Berke Zincidi’nin manken Irina Shayk’la buluşma haberlerini okudukça endişeleniyorum. Hürriyet gazetesinden Hakan Gence’nin, küçücük çocuktan bir playboy çıkarmaya çalışan haberciliğini de kınıyorum. Haberi foto galeri şeklinde internet edisyonunda da yayınlamışlar.

Bir sürü benzer örneği var, bu çocuklara onların yaşıyla ilgili olumlu şeyler yüklemeyip, saçma sapan bir buluşma ayarlamak ve çocuğun ağzından çıkan “aşk dolu” imaları sırıta sırıta haber yapmak tam bir sorumsuzluk örneği.  Bu çocuk sizin yüzünüzden belki de, büyüdüğünde mankenlerle Reina’larda takılacak zaten, kendisi de aynen belirtmiş; “büyük abilerim gibi Irina’yla Reina’ya gideriz. Hatta onu evden çıkarmam' diyor. Çocuk kafasıyla, büyünce Ronaldo’yu saf dışı bırakmanın yollarını arıyor. Ne diyebilirim ki; Barış abi şimdiki “adam olacak çocukları” görse ağlardı!

Başka bir şey yazmak istemiyorum, o büyüyecek biz izleyeceğiz ama ailesine ulaşabilmeyi dileyerek yazımı bitiriyorum.

Emir Berke’nin sevgili ailesi,

Çok başarılı bir çocuğunuz var, oynadığı dizilerde izleyenleri çok mutlu ediyor ancak “çocuk yıldız” olmak çok tehlikeli bir yolda yürümek demek. Dışarıda Christian Bale, Ethan Hawke gibi örnekler olsa da Türkiye’de çocuk yıldızlıktan geçiş yapabilen kimse yok (en azından ben hatırlamıyorum). Çünkü biz onları bir “masumiyet temsili” olarak kabul ediyoruz ve öyle seviyoruz. Adem elmaları çıkıp sesleri kalınlaşınca bizim için artık “kendileri” olmuyorlar. Çocuğunuzu şimdiden bu olası zamanlara hazırlamanızı dilerim. Mankenlerle, Reina’larda takılma düşlerinden de bir an önce kurtulması, iyi bir oyuncu, derin bir insan olmasının önünü açacaktır. Bu tür haberler Emir Berke’ye sadece zarar verecek, yaşından önce yetişkin düşleri kurmasına yol açacak. Umarım Emir Berke’nin çok şanslı ve mutlu bir geleceği olur ancak sorumluluk sizde… O hala bir çocuk, erkenden büyümesine izin vermeyin.

Murat Tolga Şen / murattolga@gmail.com