Kültür Sanat
22 Mayıs 2022 10:55 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2022 11:20

Kübra Doğru Ünlü, ‘Sandık’ ile okuyucunun karşısına çıktı! ‘Kisetip’ten İstanbul’a…’

30 yıldır medya sektöründe gazeteci, yazar ve spiker olarak görev alan, son olarak ATV Avrupa'da ana haber bülteni ile ekranlarda olan MedyaRadar yazarı Kübra Doğru Ünlü, Sandık ile kitapseverlerin karşısına çıktı.

Kübra Doğru Ünlü, Sandık’ı kitapseverlerin beğenisine sundu. Ünlü’nün ilk eseri olan ‘Sandık’, Mavi Nefes Yayınevi tarafından yayımlandı.

1915 Ahıska muhaciri, geniş bir ailenin Kisetip’ten İstanbul’a uzanan, hüzünlü yaşam yolculuklarının, tarihi gerçekler eşliğinde anlatıldığı ‘Sandık, raflarda okuyucusunu bekliyor.

SANDIK HAKKINDA…

Gazeteci Kübra Doğru Ünlü, 1915 Ahıska muhaciri, geniş bir ailenin Kisetip’ten İstanbul’a uzanan, hüzünlü yaşam yolculuklarını, tarihi gerçekler eşliğinde anlatıyor.

Kendilerine yeni vatan yaratabilenlerin, iç çekişlerini, mücadelelerini, Türk, Çerkes ve Kürt kökenli üç çocuk gelinin, aynı bahçeye sığdırdıkları sarsıcı hikayelerinde hissettiriyor.

Yazar, 70’li yılların İstanbul’unun, göçlerle çoğalan bir mahallesinde, kendilerine özgürlük ve mutluluk yaratanları ve unuttuğumuz değerleri, akıcı üslubuyla yeniden hatırlatıyor.

‘Belki sizin de kökleriniz bu Sandık’ta gizlidir’ diyen roman, okuyucuyla buluşmak için raflardaki yerini aldı.