Röportaj
16 Mar 2010 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

"KUAFÖRDEN ÇIKIP DOĞUMHANEYE GİREN BELKİ DE İLK ANNEYİM!.."

Oğlu Yavuz'u 40 gün önce kucağına alan Sedef Kabaş, hamileliğini ve ilginç doğum hikayesini Ali Eyüboğlu'na anlattı...

Sedef Kabaş’ın ‘minik adamı’

‘Sedef Kabaş evleniyor’ diye yazdığımda takvim yaprakları 17 Haziran 2009’u gösteriyordu. Ünlü televizyoncu, Rıdvan Yirmibeşoğlu ile nikah masasına oturduğunda ise tarih 27 Haziran 2009’du. Hafta sonu öğrendim ki Sedef Kabaş, aradan geçen sürede hamile kaldı, doğurdu ve dünyaya getirdiği bebeğin de 40’ı doldu. Şaka maka annelik konusunda Sedef Kabaş bir hayli hızlı çıktı. Bir buçuk yıldır TRT 2’de pazar günleri hazırlayıp sunduğu ‘Medya Medya’yı doğuma bir ay kalana kadar sürdüren Kabaş’ın, doğum serüveni de hayli ilginç.
İşte Kabaş’ın ağzından kuaför salonundan hastaneye uzanan doğum öyküsü:
“30 Ocak 2010 Cumartesi Akmerkez MOS’ta saçlarımı yaptırırken, saat 18.30 civarında sancılarım başladı. Eşim hemen geldi, beni yarım saat içinde İstanbul Cerrahi Hastanesi’ne yetiştirdi. Doktorum geldiğinde doğum zaten başlamıştı.Doğumhaneye apar topar indik. Hastanedeki ekip, son yıllarda sürekli sezaryen doğum yapıldığı için normal doğum sırasında epey panik yaşadı. Bebeğin geliş hızına yetişmekte güçlük çektiler. Allah’tan doktorum Arzu Çağdaş son derece bilinçli ve sakindi. Eşim de varlığı ile bana büyük destek verdi. Ve Yavuz bebek 35 dakika içinde dünyaya gözlerini açtı. Kuaförden çıkıp, direkt doğumhaneye giren belki de ilk anneyim. Adeta oğlumun gelişi için süslenmiş oldum, saçlarım yapılmıştı, makyajım yerindeydi. Görenler, ‘Doğumdan değil televizyon çekiminden çıkmış gibisin’ dedi.”

Oğlum açıkgöz olacak!
Sorunsuz bir hamilelik geçirdiğini, kendisine sezaryen öneren iki doktoru da değiştirdiğini vurgulayan Kabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok rahat bir gebelik geçirdim. Ne aşerdim, ne bulantı çektim. Gebeliği keyifli bir süreç olarak algıladım ve öyle yaşadım. Doğum ve gebeliğe dair bol bol kitap okudum. Bilinçli olduğunuzda korkmuyorsunuz. Doğumdan önceki son iki haftaya kadar da yoğun iş tempoma devam ettim. Normal doğum yapmayı özellikle istedim, beni sezaryen doğuma yönlendiren daha önceki iki doktorumu da değiştirdim. Allaha çok şükür, rahat ve hızlı bir doğum oldu. Sonrasında da bebeğimi hemen emzirebilme mutluluğunu yaşadım. Tüm annelere normal doğumu tavsiye ederim. Yavuz bebek yani benim ‘minik adamım’ üç kilo 250 gram ve 51 santimetre doğdu. Doğduktan sonra hemen gözlerini açtı ve adeta bana baktı. Belli ki gözü açık bir çocuk olacak!” Jet hızıyla anne olan Kabaş’a mutluluklar...

Ali Eyüboğlu/ Milliyet Cadde