Medya
16 Mar 2022 19:15 Son Güncelleme: 16 Mar 2022 23:05

KRT TV'den flaş Şimdiki Zaman kararı! Gürkan Hacır duyurdu

KRT TV, Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programını yayından kaldırdı.

KRT Kültür TV’de Salı akşamları ekranlara gelen Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programı gerekçe gösterilmeden yayından kaldırıldı.

 Gazeteci Gürkan Hacır, twitter hesabından yaptığı açıklama ile Şimdiki Zaman programının farklı mecralarda yoluna devam edeceğini duyurdu.

 “Yaklaşık 1.5 yıldır program yaptığımız @krtkulturtv salı geceleri ekrana gelen Şimdiki Zaman’ı yayından kaldırdı. Krt yönetimi ve emekçilerine bugüne kadar verdikleri destek ve gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederim. Şimdiki Zaman yolculuğuna başka mecralarda devam edecek.”

 Gürkan Hacır’ın paylaşımını alıntılayan KRT Genel Müdürü Adnan Bulut ise, “Katkılarınız için çok teşekkür ederiz. Elinize, aklınıza sağlık” ifadelerini kullandı.

Salı akşamları yayınlanan Şimdiki Zaman'da Cumhuriyet Yazarı Barış Doster, Dünya Yazarı Zeynep Gürcanlı ve Korkusuz Yazarı - CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş yer alıyordu.

BARIŞ YARKADAŞ: KRT YÖNETİMİ GEREKÇE GÖSTERMEDİ

Barış Yarkadaş ise Twitter’dan “KRT TV’de benim de daimi konuk olarak katıldığım Şimdiki Zaman, kanal yönetiminin aldığı bir karar sonrası yayından kaldırıldı. Bizim mesleğin kaderi bu… Artık salı geceleri KRT’de olmayacağız. KRT emekçilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye yazdı.

 Devamında da Barış Yarkadaş, “Yoğun sorular üzerine toplu cevap: KRT TV yönetimi programı yayından kaldırırken herhangi bir gerekçe göstermedi. O yüzden bir gerekçe yazamıyorum. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

KRT TV GENEL MÜDÜRÜ GEREKÇEYİ AÇIKLADI

Odatv’ye konuşan KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut, programın sonlandırılmasıyla ilgili, “Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu, Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır kadrosuyla birlikte programa başlamıştık” dedi.

 Adnan Bulut devamında da “Uğur Dündar, İsmail Saymaz ve Elfin Tataroğlu ayrılınca program tekrara düşmeye başladı. Haliyle reytinglere de yansıdı. Yerine şimdi ‘Eko-Politik’ adında ekonomi ağırlıklı bir program koyarak devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.