Televizyon
21 Şub 2021 15:13 Son Güncelleme: 21 Şub 2021 15:20

KRT TV'de alışılmadık bir program; 6.Set'te sadece tenis var!

KRT, Türk televizyon kanallarında alışılmadık bir programa imza atıyor. 6. Set’te sadece tenis konuşuluyor. 12. bölümünü geride bırakan programın yapımcılığını ve sunuculuğunu Ankaralı gazeteci Anıl Ergin üstleniyor.

Yıllarca sadece Ankara’da değil, afet ve çatışma bölgelerinde de haberlere ve canlı yayınlara imza atan Anıl Ergin için spor gazeteciliği yeni bir alan. Tenis dünyasındaki pek çok önemli ismi canlı izleyen deneyimli gazeteci, istediği tarzda bir programın eksikliğini hissedince KRT’nin kapısını çaldı. Kanal yönetiminin de “tamam” demesiyle 6. Set yayın hayatındaki yerini aldı.

Ankara Tenis Akademisi’nin İncek’teki kortlarında çekilen programda, Anıl Ergin ve milli takım antrenörlerinden Ali Atmaca, haftanın tenis maçlarını değerlendiriyor, Rafael Nadal, Serena Williams gibi oyuncuların performanslarını masaya yatırıyor.

Ocak ayında düzenlenen Antalya Open turnuvasına gelen yıldız tenis oyuncuları Alex de Minaur, Mateo Berrettini, David Goffin gibi isimlerin de Türkiye’de röportaj verdiği tek yayın kuruluşu 6. Set ve KRT oldu.

Programın diğer bir özelliği de çekimler sırasında kameraman veya diğer bir teknik personel olmaması. Yapımcı Anıl Ergin drone dahil tüm kameraları kendi kuruyor, mikrofonları yerleştiriyor. Ergin, programın montajını da kendisi üstleniyor. 6. Set, KRT Ankara temsilcisi ve projeyi başından beri destekleyen Ali Berber’in de izleyip, son düzeltmeleri yapmasının ardından yayına giriyor.

“Önemli olan Ankara’da da nitelikli bir spor programı yapılabildiğini göstermek” diyen Anıl Ergin, diğer kanallardaki üst yönetimlerin de Ankara bürolarının önünü açması halinde ekranlardaki niteliğin artacağı inancında.

Türk televizyonlarının tek tenis programı 6. Set, cumartesi sabahları KRT’de yayınlanıyor.