Medya
13 Kas 2023 21:38 Son Güncelleme: 13 Kas 2023 21:50

KRT TV, CHP’li Sarıgül’e yakın isme satıldı! İlk vedayı genel müdür yaptı

KRT TV, CHP’li Mustafa Sarıgül’e yakın bir isme satılırken kanalın 5 yıldır genel müdürlüğünü yapan isim, veda kararı aldı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla el değiştirilmesi istenen KRT TV için protokol anlaşması sağlanmıştı. Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat, sözleşmenin yapıldığı son tarih olan cuma günü anlaşmayı tamamladı. Cuma günü kanala gelen Bozfırat’ın avukatı ve mali müşaviri, KRT TV’nin eski sahibi Ali Fırat Atabaş ile devir sözleşmesini imzaladı.

Bugün KRT TV’de yeni bir gelişme yaşandı. Kanalın Genel Müdürü Adnan Bulut, görevinden ayrıldığını duyurdu.


Adnan Bulut

Bulut, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“5 yıldır sürdürdüğüm KRT Tv Genel Müdürlüğü görevinden kendi isteğimle ayrıldım. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

 

 

 



 
Veryansın TV'nin aktardığına göre, Adnan Bulut saat 13.00 gibi veda etti. 14.00 sularında kanala Bozfırat geldi ve 1 saat kadar kalıp ayrıldı.

Mustafa Sarıgül’ün oğlu Abdurrahman Emir Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Fırat Bozfırat’ın Cuma gününe kadar satış için bir hamle yapmaması sonrası KRT TV’nin eski yönetiminin “Cuma günü son gün, kaporanız yanar, devrin yapılması gerekiyor” dediği, bunun üzerine devrin gerçekleştiği öğrenildi.


Fırat Bozfırat ve Mustafa Sarıgül

KANAL NE KADAR FİYATA EL DEĞİŞTİRDİ?

Kanalın satışı borçlar karşılığı gerçekleşti. Kanalın yaklaşık 3 buçuk milyon dolar borcunun olduğu iddia edilirken, satıştan çok az miktarın da kanalın eski sahiplerine kalacağı vurgulandı.

ÇALIŞANLAR NE OLACAK?

Kanalın el değiştirmesi sonrası KRT TV’de çalışan yaklaşık 70 kişinin akıbeti de merak konusu. Bu konuda da eski yönetimin yeni yönetime bilgi verdiği ve mevcut kadronun deneyimli olduğu yönünde bildirim yapıldığı aktarıldı. Çalışanların büyük bir kısmının da bu satış sonrası kanaldan ayrılmayı düşünmediği de gelen bilgiler arasında.

YENİ YÖNETİM SERDAR AKİNAN İLE GÖRÜŞTÜ

KRT TV’nin yeni sahibinin çalışanlarla ilgili ne gibi bir tasarruf uygulayacağı bilinmezken, kanalın yönetimi için bir gazeteciyle görüşme yaptığı öğrenildi. Bu gazetecinin de Serdar Akinan olduğu, ancak henüz taraflar görüşse de bir anlaşmanın sağlanmadığı vurgulandı.