Gündem
18 Şub 2011 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

KRİSTAL GECENİN YILDIZLARI NEWYORK'A UZANDI! GECEYE HANGİ ÜNLÜ İSİMLER RENK KATTI?

Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türkiye'nin en iddialı kısa film yarışması Kristal Klaket'in ödül töreni dün akşam TİM Maslak Show Center'da yapıldı.

Sanat, iş ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşen ödül gecesinde usta müzisyenler Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne performansları ile izleyicilerden büyük alkış aldı.
 
Birinciler NFYA’ da Sinema Eğitimi ve 5 bin TL Para Ödülü Kazandı
Kristal Klaket’ in Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dallarında birinci olan yarışmacıları, dünyanın en saygın film akademilerinden biri olan ve Hollywood’un söz sahibi yönetmen, senarist ve oyuncularını yetiştiren New York Film Akademisi’nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi ve para ödülü almaya hak kazandı. Gecenin ödül alan  KURMACA dalı birincisi Bizatihi Şey/Murat İncedemir, ikincisi  Kar/ Erol Mintaş ve üçüncüsü Bugün Yok/İsmet Kurtuluş  oldu. BELGESEL dalında ödül alan isimler ise Birinci  Mada/ Musa Ak, ikinci Araf/Serdar Çetinkaya, üçüncü Mimar Kemaleddin/Veysel Cihan Hızar olurken, ANİMASYON dalında ise Metamorfoz ile Yasin Arslan birinci, Gibi ile Semih Vardar ikinci, Rewind ile Furkan Çekmece üçüncü oldu. Gecede Gren ile Volkan Karagül ve Bisiklet ile Serhat Karaslan jüri özel ödülüne layık görüldü.
 
Ünlü İsimler Geceye Renk Kattı
 
Bu yılki Kristal Klaket’in Tertip Heyeti Başkanı Kenan Işık, filmleri değerlendiren jüri üyeleri ise Kurmaca dalında yönetmenler Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Hülya Koçyiğit, Mete Horozoğlu, Ahmet Yenilmez ve Kristal Klaket Ana Sponsoru Bankasya İletişim Müdürü Çiğdem Belgutay olurken, Coşkun Aral, Ediz Hun, Belgesel Fotoğrafçısı Arif Aşçı, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Ulutak, Samanyolu TV Programlar Koordinatörü Murat Kesgin ve Sinema Yazarları Derneği Üyesi Kerem Akça Belgesel kategorisini değerlendirdi. Animasyon dalında ise, Senarist-Oyuncu Hasan Kaçan, Zaman Gazetesi Karikatüristi Osman Turhan, Oyuncu Ayşe Şule Kıraç, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fethi Kaba, Görsel Efekt Yönetmenleri Mincho Marinov ve Özgür Yiğit vardı. Ayrıca geceyi Hür Adam Mürşit Ağa Bağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Gölcü gibi isimler izledi.

Onur Ödülü Semih Kaplanoğlu’nun
 
Gecede Kristal Klaket Onur Ödülü, Bal filmi ile 60. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülünü kazanan ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’na verildi. Kaplanoğlu’na ödülü Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan verdi. Tekalan; yapılan yarışmada esas olanın genç sinemacıları desteklemek olduğunu ifade etti. Tekalan, "Gençler tarafından yoğun bir ilgi var. Türkiye'de sinema başta olmak üzere sanatın bütün dallarına ilgi var. Bunun evrensel bir anlamı var. Sinemanın evrensel bir dili var ama bu bizim dilimizi ve kültürümüzü de yansıtmalı. Bu tür yarışmalar bunlar için yol açıyor ve genç insanları teşvik ediyor."dedi.
 
Hülya Koçyiğit yeni filmiyle sevenleriyle buluşuyor
Türk sinemasının prensesi Hülya Koçyiğit, gecede sevenlerine sürpriz bir açıklama yaptı. Çok yakında yeni sinema filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıkacağını belirten Koçyiğit, “Sinemaya gönül vermiş ve sinema için kalbi çarpan insanları görüyorum ve Fatih Üniversitesinin düzenlediği bu organizasyona bir nebzede olsa katkıda bulunmak ve genç sinemacıların başarısını görmek için buradayım" diye konuştu