Ekonomi
15 Şub 2022 21:18 Son Güncelleme: 15 Şub 2022 21:25

Kripto paraların yükseliş nedeni belli oldu

ABD tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranı sonrası hızla düşmeye başlayan kripto para piyasası Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin azalmasıyla hızla yükselmeye başladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin etkisiyle zayıf seyreden kripto paralar, gelen olumlu haberler sonrası yükseliş trendine girdi. Bitcoin yüzde 5'in üzerinde değerlenerek 44 bin dolar sınırını aşarken, Ethereum ise yüzde 8 değer kazandı.

PUTİN ASKERLERİ ÇEKME KARARI ALDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

Rusya ve Almanya'nın birçok alanda bilhassa enerji alanında iş birliğine devam edeceğini söyleyen Putin, "İnanıyorum ki Scholz yönetimi de Rusya ile ilişkilerinde pragmatik davranacaktır. Rusya 2024 sonrasında da Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz tedarikine hazır. Kuzey Akım 2 tamamen ticari bir projedir ve bu projede politik bir yan yoktur." değerlendirmesini yaptı.

"AVRUPA'DA BİR SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Putin, "NATO'nun sınırlarımıza doğru genişlememesi gerektiğini hatırlattık" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Batı'nın güvenliğini başka ülkelerin güvensizliği üzerine kurmaması gerektiğini söyledik. Rusya'nın zorla çevrelenmeye çalışılması ulusal güvenliğimize bir tehdittir ve Rusya buna müsade etmeyecektir. Füzeler ve başka konularda görüşmelere devam etmeye hazırız. Avrupa'da savaş istemiyoruz. Tatbikat yapan askerlerimizin bir kısmını çekmeye karar verdik."