Kripto para çılgınlığına dâhil olan ünlülerden flaş itiraf!

Tüm dünyayı kasıp kavuran kripto para piyasası Türkiye'de de pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Thodex'in kurucusunun 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçısının ardından piyasaya olan güven iyice azaldı.

Kripto para çılgınlığına dâhil olan ünlülerden flaş itiraf! - Sayfa 1

Hem tüm dünyada hem ülkemizde yavaş yavaş hayatımıza giren kripto parayı ünlü isimler de yatırım aracı olarak görmeye başladı. Elon Mask'ın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımıyla trend olan kripto para birimlerine Türkiye'den de pek çok ünlü isim yatırım yapıyor. İşte o isimler...





18
Kripto para çılgınlığına dâhil olan ünlülerden flaş itiraf! - Sayfa 2

GÜLBEN ERGEN'DEN 'TEPETAKLAK' KRİPTO PARA YORUMU

Kripto para yatırımı ile birlikte sanal para üzerinden alışveriş yapılan NFT sistemini de kullanan isimlerin başında Gülben Ergen geliyor. Fakat son dönemde Bitcoin ve Ethereum’un düşüş yaşaması ardından yatırımlarıyla bilinen Ergen'e "Nasıl gidiyor?" sorusu soruldu. Ergen, “Sormayın iyi gitmiyor. Tepetaklak olduk” dedi.





28
Kripto para çılgınlığına dâhil olan ünlülerden flaş itiraf! - Sayfa 3

EBRU ŞALLI'NIN EŞİ KENDİ BORSASINI KURACAK

Türkiye'de kripto para yatırımı yapan bir diğer isim ise Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş. Teknoloji şirketi sahibi olan Akkuş, sanal para hakkında verdiği son röportajında kripto paraların alınıp satılacağı bir borsa şirketi kuracağını belirtmişti. Yerli borsa Thodex'in vurgunu sonrası ise gözler Akkuş'a çevrildi. Akkuş'un eşi Ebru Şallı Thodex'in reklam yüzü olmuştu. Henüz çiftten bir açıklama gelmedi.

Bu isimlerden biri ise Uğur Akkuş. Yeni girişimi hakkında sohbet etme imkanı bulduğum Akkuş, sahip olduğu teknoloji şirketi ile farklı kripto para birimlerinin alınıp satılacağı bir borsa kuracakmış. Yazılımcı ve akademisyenlerden bir teknoloji ekibi kuran iş insanı, Türkiye’den sonra Avrupa ve ABD’de de tanıtımlar düzenleyerek yurtdışındaki ünlü isimlerin yatırım yapacağı ilk Türk kripto para birimini kurma hedefindeymiş. Kim bilir, belki eşi Ebru Şallı da bu kripto para birimiyle Türkiye’de sağlık ve kozmetik ürünleri satan ilk ünlü kadın olur.





38
Kripto para çılgınlığına dâhil olan ünlülerden flaş itiraf! - Sayfa 4

SABA TÜMER KAHKAHASINI KRİPTO PARAYA SATMIŞTI

Saba Tümer ise dünyada bir ilke imza atarak kendine has kahkahasını NFT'ye dönüştürüp rekor bir fiyata satmıştı. Ünlü sunucunun kahkahası, yapımcı İzzet Pinto tarafından tam 90 bin TL'ye (sanal paranın o anki piyasa değeri) satın alındı.





48