Dünya
27 Nis 2023 15:31 Son Güncelleme: 27 Nis 2023 15:34

Kremlin’den Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamalar gelirken, Rusya'dan da konuyla ilgili bir bilgilendirme yapıldı.

Önceki gün katıldığı TV programında rahatsızlandığını açıklayan ve 14 Mayıs seçimleri için düzenlenen mitingleri doktorunun tavsiyesi üzerine iptal ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama Rusya’dan geldi.

Rusya ile Türkiye, Mersin Akkuyu nükleer santralinin ilk yakıt yüklemesini yapmaya hazırlanırken, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugünün ilerleyen saatlerinde Erdoğan’la telefon görüşmesi yapacağı açıklandı. Basın toplantısında konuşan Peskov, “Erdoğan’ın bahsedilen sağlık problemleri ile ilgili bir bilgimiz yok” ifadesini kullandı. Peskov telefon görüşmesinden sonra açılışa Putin ve Erdoğan’ın sanal olarak katılacağını söyledi.

Mersin mitingini erteleyen Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santralı’nın açılışına ise online olarak katılacağını duyurmuştu. Akkuyu Nükleer Santralı, Rus devlet şirketi Rosatom tarafından inşa edilmişti.