Televizyon
29 Eyl 2012 21:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

KREM DİZİSİ YAPIMCILARINDAN ''REYTİNG ŞİKESİ'' AÇIKLAMASI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Atv'de yayınlanan Krem'in yapımcısı GroupM Medya ve Bando Yapım dün bir gazetede yeralan "reyting şikesi" haberi üzerine açıklama yaptı.

İşte iki şirketin Medyaradar’a yaptığı o açıklama...

28.09.2012 tarihinde Milli Gazete’de ortak yapımcısı olduğumuz KREM isimli dizi ile ilgili olarak bir haber yayınlanmıştır.
 
Haberin içeriğinde belirtilen Savcılık soruşturmasının neden ve hangi gerekçelere dayanarak başlattığı hususunda bir bilgimiz bulunmamakla birlikte, yanlış bilgilendirici nitelikte “KREM” adlı dizinin yapımcıları olan bizlerin reyting şikesi yaptığı yönünde savcılık soruşturmasının tamamlanarak, davasının açılmasına karara varılmış gibi aktarılmıştır. Haber, hem diziyi hem de biz yapımcı şirketleri karalayan neye hizmet ettiğini anlamakta zorluk çektiğimiz bir üslupla yazılmış olmakla birlikte kendi içinde aşağıda sunduğumuz üzere mantıksızlıklar içermektedir.
 
Haberde, “KREM” adlı dizimizin TNS adlı şirketin ilk ölçümlemesinde sıralamada 3. olmasının bir reyting şüphesi doğurduğu belirtilmiştir Oysa ki “KREM” yayına başladığı 26 Ağustos 2012 tarihinden bu yana bir başka reyting ölçümleme şirketi olan SBT tarafından da ölçümlenmekte olup, bu şirketin rating sıralamasında bir kez 2., iki kez de 1.sırada yer aldığı sonuçlar açıklanmıştır. Ayrıca söz konusu 23 Eylül 2012 tarihinde yayınlanan bölümümüz, TNS ve SBT ölçümlemesine göre tüm kişilerde "iki farklı ölçümleme şirketinin sonuçlarına göre"  neredeyse tıpatıp aynıdır.
 
Dolayısıyla “KREM”in gerek tüm televizyon yayıncılarının ve reklam verenlerin esas aldığı TNS’e göre, gerekse bir diğer ölçümleme şirketi SBT’ye göre de benzer reytinglerde olduğu çok açık ve nettir.
 
Belirtilen haber ile ayrıca TCK’nın 277, 285/3, ve 288. maddelerinde düzenlenen yargı görevini yapanı etkileme soruşturmanın gizliliğinin ihlali ve adil yargılamayı etkileme suçlarına ilişkin  hükümleri bütünüyle göz ardı edilmiştir.
 
Bu nedenle yasaya aykırı, tek taraflı ve maksatlı olarak yanlış bilgi içeren, şirketlerimizin ve yapımcılığı üstlendiğimiz dizinin ticari itibarını zedeleyen haberden dolayı ilgili kişi ve kurumlar hakkında her türlü şikâyet ve dava hakkımızı kullanacağımızı, kamuoyuyla paylaşmak isteriz.
 
GroupM Medya Hizmetleri Ltd. Şti.
 
Bando Yapım Televizyon ve Filmcilik Tic. A.Ş.

MEDYARADAR/ÖZEL

ŞOK! ŞOK! ŞOK! ATV DE YAYINLANAN HANGİ DİZİNİN REYTİNGİNDE ŞİKE TESPİT EDİLDİ?