Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Ek komisyon alanlar yandı

Son dönemde bankaların, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını yükseltmesi tüketicilere de yansımaya başladı. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, bazı işletmelerin kredi kartı komisyon oranlarındaki artışı tüketicilere yansıttığını belirterek, "Kredi kartıyla alışveriş yaparken ek komisyon alan işletmeleri tespit ederek, yasal yollara başvuracağız. Tüketicilerin mağduriyetini gidermek için gereken her türlü adımı atacağız." dedi.

Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Ek komisyon alanlar yandı - Sayfa 1

Bir süredir bankaların pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını artırması, vatandaşla işletme arasında alışveriş sürecine de etki etti. Kredi kartıyla alışveriş konusunda işletmelerin geliştirdiği yeni alışkanlıklar ortaya çıkarken Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, son dönemde kredi kartlarından alınan komisyonlara ilişkin şikayetlerde artış yaşandığını söyledi.

113
Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Ek komisyon alanlar yandı - Sayfa 2

KREDİ KARTLARINDAKİ KOMİSYON ARTIŞINI TÜKETİCİLERE YANSITAN İŞLETMELERE TEPKİ

Kredi kartlarının kullanımının Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik ile belirlendiğine işaret eden Kılıç, "Bankalar, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını son dönemde yükseltti.

213
Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Ek komisyon alanlar yandı - Sayfa 3

Bazı işletmeler kredi kartındaki komisyon artışını tüketicilere yansıtmaya başladı. Bu yasal değil. Komisyonsuz alışveriş bizim hakkımız." diye konuştu.

313
Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! Ek komisyon alanlar yandı - Sayfa 4

Kredi kartlarındaki komisyonun zaman zaman tüketiciler ile işletmeler arasında gerginliğe yol açtığına dikkati çeken Kılıç, bazı işletmelerin ise camlarına "Kredi kartı geçersizdir" ibaresi astığını bildirdi.

413