Gündem
12 Şub 2024 12:34 Son Güncelleme: 12 Şub 2024 12:36

Kredi kartı düzenlemesi için tarih ortaya çıktı! Fatih Altaylı’dan olay ‘hurma’ yorumu…

Kredi kartı taksit sınırlaması için kulislerde tarih konuşulmaya başlanırken, Gazeteci Fatih Altaylı’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Tarih paylaşan Fatih Altaylı, “Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) başkan değişiminin ardından ilk kez gerçekleştirilecek. Masada enflasyona karşı alınabilecek önlemler de yer alacak. Bu kapsamda özellikle artan kullanımına karşı bir süredir önlem getirileceği konuşulan kredi kartı sınırlaması için de kulislerde seçim sonrası işaret ediliyor.

FATİH ALTAYLI ‘KREDİ KARTINA ÖNLEM ZORUNLU’ DEDİ

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gazeteci Fatih Altaylı kredi kartı kullanımının bankacılık için de bir risk oluşturduğunu dile getirdi.

“Ben adliyeye sık sık gittiğim için biliyorum. İcra takip dosyalarında muazzam bir birikme var. Kredi kartlarında icralık olma durumunda da büyük artış olduğu söyleniyor. Bunu yapmak zorundalar, yapmamaları mümkün değil” diyen Altaylı, şöyle devam etti:

“Asıl tedbirleri seçimden sonra alacaklar. Almak zorundalar, almaları da yanlış değil. Vatandaş bayağı bir acı çekecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır.”

“BİRKAÇ FİKRİMİZ VAR, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz hafta yılın ilk enflasyon raporunda, kredi kartına düzenleme yapılacağına ilişkin, “Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu. Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” sözlerini kullanmıştı.