Gündem
06 Şub 2012 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

KREDİ KARTI ÇETESİ HANGİ ÜNLÜLERİ DOLANDIRDI? AZİZ YILDIRIM NASIL KURTULDU?

Kredi kartı limitleri yüksek olan banka müşterilerini, kimlik bilgilerine ulaşarak dolandıran bir suç örgütü çökertildi!

Antalya polisi kredi kartı limitleri yüksek olan banka müşterilerini, kimlik bilgilerine ulaşarak dolandıran bir suç örgütünü çökertti. Ahmet K’nın lideri olduğu şebeke üyelerinin ele geçirdikleri kimlik bilgileri sayesinde telefon ve internet bankacılığını kullanarak mudilerin kredi kartı ve banka hesaplarındaki paraları farklı hesaplara transfer ettiği ya da yüklü miktarla alışveriş yaptığı saptandı.

CIVAOĞLU’NUN YEĞENİNİ SOYDULAR

Bankaların müşteri hizmetleri üzerinden yapılan dolandırıcılık, telefon dinleme ile kayda alındı. Polisin yürüttüğü teknik takipte Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın cezaevine girmeden önce şebeke tarafından dolandırılmak istendiğine ilişkin çarpıcı konuşmalar takıldı. Örgüt lideri Ahmet K’nın, banka müşteri hizmetlerini aradığı zaman sesini benzetemeyeceğinden endişe duyduğu için, Aziz Yıldırım’ı dolandırmaktan vazgeçtiği anlaşıldı. Yine Ahmet K’nın ünlü türkücü Volkan Konak’ı da dolandırmaktan bu nedenle vazgeçtiği belirlendi. Ancak, zanlıların Yıldırım ve Konak’ın kimlik bilgilerine nasıl ulaştığı belirlenemedi. Çetenin ünlü gazeteci Güneri Cıvaoğlu’nun yeğeni H.M’yi de dolandırdığı anlaşıldı.