Ekonomi
05 Haz 2021 11:00 Son Güncelleme: 05 Haz 2021 11:05

Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bankalarda yeni dönem başlıyor

Bankalarda yeni bir dönem başlıyor. Kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçiyor. Böylece, borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabilecek.

Kredi kartı borcu olanların kara listeye alındığı ve kredi çekemedikleri dönem artık sona eriyor. Kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçiyor. Posta'da yer alan habere göre böylece, borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabilecek.

MADDİ DURUMA GÖRE…

Bugüne kadar işleyen süreçte bankaya olan borçlarını ödeyememiş kişiler bir süre sonra kara listeye alınıyor ve bankalarla çalışması zor hale geliyordu. Ancak artık bankalarda yeni bir dönem başlıyor.

Milyarlarca liralık kredi borcunu tahsil etme yetkisi bankalardan, varlık yönetim şirketlerine geçti. Kronik hale gelen bu borçları şirketler, ödeme kolaylıkları sağlayarak yasalar çerçevesinde kapatmanın ve çözüm yaratmanın peşinde. Şirketler borcu vatandaşla irtibata geçtiğinden uygun bir ödeme planı sunuyor. Ödeme planı tamamen kişinin maddi durumuna göre dizayn ediliyor.

 Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bankalarda yeni dönem başlıyor

TAKSİT İMKANI VAR MI?

Borca ve müşterinin ödeme gücüne göre ve BDDK’nın belirlediği çerçevede toplam alacak tutarında indirim ve taksit imkanları sunuluyor.

Bu şirketler sayesinde müşteriler daha esnek koşullarla ödeme imkanı bularak bankalardan tekrar faydalanabilecek duruma gelir. Sicillerini temizleyerek yeni kredi kullanabilir.

 Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bankalarda yeni dönem başlıyor

BORCUNU ÖDEYEN KARA LİSTEDEN ÇIKACAK MI?

Evet, ödeme tamamlanınca ibraname ile borçlu kişi yeniden finansal özgürlüğüne kavuşuyor. Borcun kapandığına dair bildirim Kredi Kayıt Bürosu’na varlık yönetim şirketi tarafından bildiriliyor.

 Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Bankalarda yeni dönem başlıyor

BORCUNU TEMİZLEYENİN KREDİ NOTU ARTAR MI?

Kredi notunun güncellenmesi zaman alabilir. Fakat borcun kapandığı bilgisi finansal kuruluşlarla paylaşıldığı için müşteriler tekrar kredi ve kredi kartı talep edebilir konuma gelebiliyor. Bu noktadan sonra kredinin onaylanması ilgili bankanın kredi değerlendirme süreçleriyle bağlantılı.