Magazin
09 Ara 2012 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

KRALİÇE'NİN ÖLÜMÜNDE ŞOK DİYALOGLAR; "BEN SANA DÖNERİM KOÇUM"

Miss Model Of The World Kraliçesi Aslı Baş'ın kuşkulu ölümüne ilişkin soruşturmada Meclis'teki tanıdıktan rica.

'Cinayet mi intihar mı' tartışmaları uzun süre devam eden olayda, bilirkişi raporu 'cinayet'i işaret etmişti. Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberine göre, işadamı Ahmet Bayer'in iki oğlu tutuklanmıştı. Bu sırada yaşanan ilginç diyaloglar dinlemeye takıldı. Bayer'in davaya yeni atanan savcıya baskı kurması için TBMM Başkan Müşaviri Rüçhan A.'yı aradığı tespit edildi. Adli Tıp raporunun çıkması ve savcının değişikliği sonrası yapılan konuşmada samimi ifadeler var.

NAMUSSUZLAR YA...
28.08.2012'de TBMM'ye ait 0530704.... numaralı telefon ile Bayer'e ait 0532385.... telefon arasındaki görüşme:

A.B.: Dedi ki jandarma gelin ifadenizi oraya verin. Nezarette kalacaksınız dedi savcı.
R.A.: Neden kendisi direkman almadı da jandarmaya götürüyor ki.
A.B. İşte yarın da bana verirsiniz. Bu gece nezarethanede kalacaklar.
R.A.: O sadece psikolojik baskı yapıyor. Namussuzlar ya.
A.B.: Benim duyduğum küçük yerlerde savcı Sulh Ceza'ya tutuklama istemiyle başvurursa genelde tutuklama yapılıyor. Deli olacağım. Hiç bir ... yokken gencecik çocuk veya çocuklar içeriye girecekler.
R.A.: Ben bir bakınayım. Oradaki bizim çocuk tayin oldu gitti. Altını oydular gönderdiler çocuğu. İki senedir o bölgeye gelmediğim için bilmiyorum kim kimdir diye Ahmetciğim,
R.A.: Ahmet bir bakacam ben, sana döneceğim koçum,
A.B.: Tamam canım bekliyorum,
R.A.: Savcı o kişi değil mi yazdığın?
A.B.: Evet aynen o aynen o.
R.A: Anladım, tamam koçum
A.B.: Sağol.
R.A.: Hadi görüşürüz, döneceğim sana.

SİCİL DE GİTMİŞ
Bayer'in Savcı Bülent Baki'nin soruşturmaya atanmasının ardından hatırlı kişilere telefon açtığı da tespit edildi. Bayer, B.G. isimli bir şahsa da 'Baş davası savcı Bülent Baki 428.... sicil numaralı. Savcı Bey Hakan'ı gözaltına alıyor. Tutuklu yargılama isteyecekmiş' diye SMS attığı öne sürülüyor.

Bayer ifadesinde, 'Aslı 02.00 gibi yanıma geldi. Bazı manevi sıkıntıları olduğunu ve kendisine değer verilmediğini hissettiğini anlattı. 'Yengenle, abinle konuş. Rahatla, için dök. Gerekiyorsa İstanbul'daki psikoloğuna görün' dedim. 'Gideceğim ama ağabeyime değil, intihar etmeye' dedi. Cümlesini bitirir, bitirmez koşup kendini boşluğa bıraktı' demişti.

NE OLMUŞTU?
Aslı Baş, 21 Temmuz 2010'da, Ahmet Bayer'e ait villanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Yakınları Aslı'nın düşmediğini, balkondan atıldığını ileri sürüp şikayetçi oldu. Bilirkişi raporunda, 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresi yer aldı. Gelişme üzerine Bodrum Savcısı Bülent Baki ile Baş ailesinin Avukatı Cihan Çiçek, villada yeniden keşif ve inceleme yaptı. Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer tutuklanarak cezaevine gönderildi.